Финландия и Швеция ще закупуват заедно преносими огнестрелни и противотанкови

...
Финландия и Швеция ще закупуват заедно преносими огнестрелни и противотанкови
Коментари Харесай

В НАТО! Финландия и Швеция ще закупуват заедно стрелкови и противотанкови оръжия

Финландия и Швеция ще закупуват дружно портативни огнестрелни и противотанкови оръжия, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие от министерството на защитата на Финландия в миг, когато двете страни подадоха молбите си за присъединение към западния боен алианс НАТО.

Двете страни ще засилят съдействието си региона на отбранителното доставяне, като Финландия ще се причисли към съглашение за придобиване на противотанкови оръжия от шведския производител " Сааб дайнамикс " - дъщерно сдружение на " Сааб ", заяви министерството на защитата.

То добави, че министърът на защитата на Финландия Анти Кайконен също по този начин е оторизирал подготовката на общо закупуване на леки огнестрелни оръжия, в това число щурмови винтовки, пушки и оръжия за персонална отбрана.

По информация от министерството съглашението за противотанкови оръжия разрешава покупката на ракети, безоткатни оръжия, муниции и друго обвързвано съоръжение и тяхното закупуване изчаква обособени капиталови решения. " Общото доставяне ще усъвършенства достъпа на Финландия и Швеция до отбранително съоръжение от сериозно значение, защото страните ще могат да работят чрез едно и също комерсиално съглашение ", съобщи министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР