Фините прахови частици във въздуха на София снощи са били

...
Фините прахови частици във въздуха на София снощи са били
Коментари Харесай

Фините прахови частици във въздуха на София – в пъти над нормата снощи

Фините прахови частици във въздуха на София нощес са били в пъти над нормата, сочат данните от уеб страницата на Столичната община. Те са били два пъти и половина над допустимите стойности.

Най-мръсен въздухът в столицата нормално е заран и вечер поради интензивния трафик и битовото отопление. Поради това Галина Димитрова внимава по кое време извежда едномесечната си внучка и поставя дъждобран на бебешката количка даже когато не вали.

„ Колите минават, прахуляк, дори за 10 минути е невероятно да го изведеш детето”, безапелационна е тя.

Мръсният въздух е тематика и в кабинета на доктор Василева.

„ Фините прахови частици попадат в белия дроб и основават причина за развиването на разнообразни инфекции”, разяснява докторът.

От общината настояват, че извършват всички ограничения за възстановяване на качеството на въздуха. Сред тях са разширението на метрото, новите рейсове на метан, както и повече трамваи и електробуси.

В борбата против мръсния въздух влиза и пилотен план – скоро в Нови Искър 30 безвъзмездни пелетни печки ще заменят старите отоплителни системи на твърдо гориво.

На уеб страницата www.airsofia.info всеки жител може да следи в действително време какво е замърсяването в обособените елементи на столицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР