Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е

...
Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е
Коментари Харесай

Финансовото състояние на БДЖ е стабилно, твърди новият директор

Финансовото положение на БДЖ е устойчиво. В момента акцентът е да се дава по-качествена услуга за пасажерите. Това съобщи на първата си конференция новият изпълнителен шеф на Холдинг БДЖ Никола Василев.

"Приходите на железницата са 350 млн. лв. годишно, 175 млн. лв. идват от страната като дотация. Оперативните отговорности са в размер на 100 млн. лв.. Основен заемодател е НКЖИ, към който задълженията са 30 млн. лв. ", изясни Василев, представен от БГНЕС.

Григори Григоров, член на Съвета на шефовете, разясни, че за 2018 година компанията е завършила с позитивен финансов резултат към 30 млн. лв.. За тази година проектите са финансовите резултати да се усилят с още 20 млн. лв..

Сред предпочитаните цели в незабавен порядък от управлението са си сложили възстановяване на вътрешната организация сред обособените звена в железницата. Ръководството регистрира, че повода за неналичието на разговор в ръководството е „ поради личностни пререкания на предходното управление “. Компанията стремително работи по подготовката на бюджета. Транспортният министър Росен Желязков е сложил задача плановете да се изготвят доникъде на месеца. Към момента не се мисли за закриване на нерентабилни линии, както и да се пускат рейсове вместо влакове в някои региони на страната. Няма да има и съкращения на чиновници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР