Финансовото разузнаване на ДАНС е наясно кои българи имат бизнес

...
Финансовото разузнаване на ДАНС е наясно кои българи имат бизнес
Коментари Харесай

ДАНС знае кои популярни българи имат бизнес с офшорки

Финансовото разузнаване на ДАНС е наясно кои българи имат бизнес с офшорни компании. Това излиза наяве от годишния отчет за работата на финансовото разузнаване през 2017 година. От оскъдната информация се схваща, че става въпрос за " ноторно известни " български жители, притежатели или клиенти на сдружения, за които са постъпили запитвания от непознати служби.

Продължават случаите на запитвания за ноторно известни лица (български граждани), които нормално са клиенти или действителни притежатели на сдружения клиенти на задължени лица в съответната страна. В огромна част от получените в САД ФР – ДАНС (Специализирана административна дирекция " Финансово разузнаване " - ДАНС, бел. лед.) интернационалните запитвания, това са преводи от/към България към/от страни с висок предел за превъзмогване на банковата загадка или офшорни юрисдикции.

За разлика от отчета за работата на дирекцията през 2015 година, когато беше посочено, че е имало случаи на съмнителни транзакции със забъркани висши държавни чиновници, в сегашния отчет сходна информация е спестена.  

Постъпилите запитвания през годината са 68, като по тях от Финансовото разузнаване са претендирали информация от частни лица, сдружения и банки 
Интересът на непознатите служби към България се резервира, като през 2017 година е непокътната наклонността за увеличение на запитванията за подредени с машинация преводи от задгранични физически и юридически лица към сметки, разкрити в България. В някои от случаите става въпрос за парични средства, добити от " пирамиди ", телефонни измами и присъединяване в проведени незаконни групи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР