Финансовото министерство на САЩ съобщи за нова серия санкции, наложени

...
Финансовото министерство на САЩ съобщи за нова серия санкции, наложени
Коментари Харесай

САЩ наложиха още санкции на руски депутати, фирми и бизнесмени

Финансовото министерство на Съединени американски щати заяви за нова серия наказания, наложени от подчинената му Служба за надзор на задграничните активи (OFAC), против съветски депутати, компании и предприемачи поради нашествието в Украйна. Ограничения постанова и Държавният департамент.

„ Съединени американски щати с нашите сътрудници и съдружници стрелят в сърцето на способността на Русия да финансира и организира своите война и зверства против Украйна “, разгласи финансовият министър Джанет Йелън в на ръководеното от нея ведомство.

Сред засегнатите са всички 328 членове на Държавната дума, които гласоподаваха за признание на независимостта на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национални републики. Индивидуални ограничавания има против основния изпълнителен шеф на „ Сбербанк “ – Герман Греф, както и против шефа на корпорацията за оръжия „ Тактически ракети “ (KTRV), Борис Обносов.

Техните имущества, които се намират в Съединени американски щати или се управляват от лица от Съединени американски щати, са блокирани. Освен това „ всички субекти, които директно или индиректно “ са благосъстоятелност на едно или повече от глобените лица, също се блокират. Това важи за случаите, в които собствеността надвишава 50%.

Щатите са изброили 28 подразделения в структурата на KTRV, в това число за муниции и ракетни системи. „ Всички субекти, притежавани на 50 или повече %, директно или индиректно, от KTRV, подлежат на блокиране, даже в случай че не са разпознати от OFAC “, написа в изказването на финансовото министерство.

Санкционирана е и компания, ангажирана със основаване на високопрецизни оръжия, от портфолиото на държавната Ростех, която е учредена от съветския президент Владимир Путин. Според управляващите от Съединени американски щати някои от оръжията, създадени от компанията, са били изпратени по границата с Украйна, в това число Противовъздушна отбрана системата „ Панцир “ и ракетите „ Искандер “. Ограничения се постановат и против държавните „ Техмаш “ и „ Руски вертолети “, както и частната „ Кронщад “, произвеждаща дрона „ Орион “.

Финансовото министерство на Съединени американски щати разгласява и управление, съгласно което всяка трансакция, включваща злато и обвързвана с Централната банка на Русия, е „ обхваната от съществуващи наказания “.

Държавният департамент на собствен ред ще глоби 328-те депутати от съветския парламент, само че и Държавната дума в целокупност, както и Герман Греф. Санкциите обгръщат и 17 души в борда на „ Совкомбанк “, компаниите „ Волга Груп “ и „ Трансойл “, притежавани от Генадий Тимченко. Предвиждат се и лични ограничавания за предприемача, неговите брачна половинка и щерка, както и Ксения Франк, която е част от борда на „ Трансойл “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР