Финансовият регулатор на Великобритания FCA (Financial Conduct Authority) наложи глоба

...
Финансовият регулатор на Великобритания FCA (Financial Conduct Authority) наложи глоба
Коментари Харесай

Глобиха Банка Santander за лошо управление на сметките на починали клиенти

Финансовият регулатор на Англия FCA (Financial Conduct Authority) наложи санкция на английския клон на Banco Santander в размер на 32,8 милиона фунта стерлинга. Наказателната глоба е поради неспособността на испанската банка да ръководи сметките и вложенията на умряли клиенти, се показва в известието на регулатора.

По данни на FCA банката не е трансферирала на законните бенефициенти и наследници на умряли нейни клиенти над 183 млн. фунта стерлинга, когато е трябвало да го направи. В резултат на това са наранени ползите на 40,4 хиляди клиенти.

Santander също по този начин не могла да даде информация на FCA, засягаща проблемите по наследяването на във връзка със гибелта на клиентите.

Според регулатора, банката е позволила посочените нарушавания в интервала от 1 януари 2013 г-. до 11 юли 2016 година. Santander не е правила ефикасен мониторинг за сметките на умрелите клиенти, в резултат на което не е могла съответно да контролира въпросите, свързани с наследените сметки и вложения.

Banco Santander е учредена през 1857 година. Дейността на банката е съсредоточена в девет огромни пазара: Испания, Португалия, Германия, Англия, Бразилия, Мексико, Чили, Аржентина и Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР