Финансовият министър Асен Василев и ресторантьорите ще смятат ДДС ставката

...
Финансовият министър Асен Василев и ресторантьорите ще смятат ДДС ставката
Коментари Харесай

ДДС за ресторантите да е 20%, все още смятат от МФ

Финансовият министър Асен Василев и ресторантьорите ще считат Данък добавена стойност ставката - дали тя да остане 20% или да се върне на 9%. В Министерство на финансите все още са оповестени данъчните закони с 20% ставка. Данъчните закони няма да бъдат изтеглени и ставката няма да бъде изменена с 9%. Водят се диалози с ресторантьорския отрасъл за изсветляване, изясни Василев на брифинг в Министерски съвет.

Коментарът си по тематиката Василев направи, откакто бяха показани ограниченията на държавното управление след закриването на въглищните централи през 2038 година

Василев изясни, че ресторантьорският отрасъл е сложил 7-8 оферти на масата за изсветляване на бранша, като едно от тях е да се вдигнат минималните прагове за специалност, като осигуровките да не са на минималната работна заплата, а на 1 000 лева, всяко заведение да има ПОС терминал, да не се заплаща сметката, в случай че не бъде публикуван фискален бон, да не могат да се обезпечават чиновници на по-малък работен ден, в случай че нямат втора работа, други приходи или не са възпитаници или студенти. Нека да се забележим по какъв начин наподобява пакетът, ще го насмятаме и в случай че пакетът е по-голям ще се реши дали ставката да се върне на 9%, само че тогава и единствено тогава, посочи Василев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР