Финансовите надзорни институции на Китай обещаха да продължат кампанията, за

...
Финансовите надзорни институции на Китай обещаха да продължат кампанията, за
Коментари Харесай

Китай предупреди финансовия сектор да следва насоките на Комунистическата партия

Финансовите надзорни институции на Китай дадоха обещание да продължат акцията, с цел да подсигуряват, че секторът се придържа към полезностите на Комунистическата партия и служи на стопанската система, като в същото време заобикаля " несъразмерни " и " безразсъдни " опасности, се споделя в формалния вестник на партията във вторник, представен от Ройтерс.

Президентът Си Дзинпин сподели неодобрение от финансовия бранш, предприемайки стъпки през третия си мандат, за да ускори способността на партията да дефинира посоката си посредством основаване на партийни структури като Централната финансова комисия .

" Финансовата централа, която желаеме да изградим, е социалистическа финансова централа под управлението на Китайската комунистическа партия ", написа в " Женмин Жибао ".

" Стабилното финансово развиване е обезпечено от непоколебим и подробен контрол ", се прибавя в публикацията, подписана взаимно от офиса на Централната финансова комисия и Централния финансов комитет.

В материала се приканват участниците на пазара " да не работят неразумно " и " да си основат вярна вероятност за бизнеса, представянето и риска, с цел да избегнат несъразмерни опасности, които надвишават способността им да ги понесат ".

Забележките идват, до момента в който висшите партийни чиновници към момента не са изработили всеобхватния избавителен проект на фона на ликвидация на фондовия пазар, прекалено задлъжнели бизнесмени и мощно задлъжнели локални управляващи.

Вместо финансовите органи настояват, че социалистическата стопанска система може да работи, стига пазарните играчи да съблюдават партийната линия.

Въпреки че втората по величина стопанска система в света, анализаторите споделят, че чиновниците ще би трябвало да съживят пазарно насочените промени, с цел да спрат забавянето й до към 3% годишно, което би се почувствало като икономическа криза.

През 2022 година президентът Си Дзинпин изложи дълготрайна визия за " рационализация в китайски жанр " за удвояване на стопанската система до 2035 година, което съгласно държавните икономисти изисква междинен годишен напредък от 4,7%.

През последните месеци някои някогашни високопоставени финансови чиновници бяха изключени от партията или упрекнати в подкупи, до момента в който антикорупционната акция на Си си проправя път в бранша.

" Ние сме решени да спечелим борбата против корупцията във финансовия бранш ", се прибавя в публикацията, като в същото време финансистите са предизвестени да " съблюдават пазарните правила и професионалната нравственос ".

Те предизвестиха финансистите да " съсредоточат своите нововъведения в услуга на действителната стопанска система и да не вземат участие в псевдоиновации ".
 Германските вложения в Китай доближиха нов връх
Германските вложения в Китай доближиха нов връх

Китай остава най-важният търговски сътрудник на Германия за осма поредна година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР