Финансовите министри на страните от Г-7 постигнаха договореност за определяне

...
Финансовите министри на страните от Г-7 постигнаха договореност за определяне
Коментари Харесай

Финансовите министри от Г-7 постигнаха съгласие за въвеждането на ценови таван за руския петрол

Финансовите министри на страните от Г-7 реализираха договореност за установяване на ценови таван на съветския нефт, съобщи Sky News.

„ Финансовите министри на Г-7 се съгласиха да дефинират таван на цените на съветския нефт по време на днешната  видеоконференция “, оповестява кореспондентът на английския тв канал.

Според ТАСС министрите са се съгласили да призоват за основаване на интернационална коалиция за поддържане на тавана на цените на съветския газ. Подробности за какви равнища на ценовите ограничавания става въпрос към момента не са огласени.

По-рано Financial Times заяви, че страните от Г-7 възнамеряват да поддържат въвеждането на оптимален ценови предел за съветския нефт от 5 декември, до момента в който рестриктивните мерки за съветските петролни артикули могат да стартират да работят от 5 февруари 2023 година Същата информация огласи и The Wall Street Journal. Източници на изданието означиха, че проектът, наред с други неща, включва въвеждането на таван на цените на петролните артикули, създадени в Руската федерация.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова вероятното въвеждане на ограничавания върху цените на петрола от Руската федерация „ неуместно решение “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР