Финансовите министри на страните членки на ЕС постигнаха споразумение за

...
Финансовите министри на страните членки на ЕС постигнаха споразумение за
Коментари Харесай

В ЕС постигнаха споразумение за реформиране на еврозоната

Финансовите министри на страните членки на Европейски Съюз реализираха съглашение за промени , които имат за цел по-адекватни ограничения при финансова рецесия , осведоми Агенция Франс Прес.

Но министрите не одобриха изцяло истинските упоритости на френския президент Еманюел Макрон за рестарт на Европа.

 Франция и Германия предложиха бюджет на еврозоната от 2021 година
Франция и Германия предложиха бюджет на еврозоната от 2021 година

Преди години ние даже не можехме да използваме думата " бюджет "

Споразумението сред 27-те страни членки, без Англия, би трябвало да даде на управляващите по-силен набор от принадлежности при положение на огромен потрес на европейската стопанска система.

Предложенията ускоряват финансирането на европейската стопанска система , само че не включват основаване на пост на финансов министър на еврозоната или Европейски валутен фонд.

 Франция притиска Германия за предложенията за бъдещето на еврозоната
Франция притиска Германия за предложенията за бъдещето на еврозоната

" Време е Германия да отговори на предложенията на Макрон "

Министрите преговаряха повече от 18 часа по френската концепция за определяне на бюджет на еврозоната.

" Постигнахме добър резултат. Реформирането на еврозоната се придвижва с решителна скорост. Благодарение на всички тези, които помогнаха ", написа в " Туитър " немският финансов министър Олаф Шолц.

Сега промените би трябвало да бъдат доказани от евролидерите на срещата на върха в Брюксел през идната седмица.

Националните държавни управления от месеци разискват френското предложение за основаване на бюджет на валутния съюз , който може да бъде употребен при случаи на рецесии или стопански разтърсвания.

 Горанов убеден, че Бундестагът не може да ни спъне за Еврозоната
Горанов убеден, че Бундестагът не може да ни спъне за Еврозоната

Подобен вид решения не се взимат там

Предложената от Макрон концепция за бюджет за битка с рецесии в еврозоната е основна част от визията му за бъдещия Европейски Съюз след дълговата рецесия, Брекзит и надигането на популистите.

Министрите реализираха съглашение за доста по-мащабна версия на концепцията, която се свързва с пробутване на подкрепяните от Европейски Съюз промени и освен като помощ за оцеляване при непредвидени стопански проблеми, както Франция желаеше.

Друго съществено предизвикателство е завършването на банковия съюз, защото Германия към момента изрично се опълчва на стартирането на европейска скица , поискана от Европейската централна банка, с цел да се подсигуряват банковите депозити на клиентите.

Министрите се съгласиха единствено да обсъдят въпроса още веднъж през юни 2019 година

По-лесно е реализирано съглашение за разширение отговорностите на Европейския стабилизационен механизъм - пожарникар за страните от еврозоната със съществени дългови проблеми. Министрите също по този начин се договориха механизмът да служи като крайна бариера при положение на огромна банкова рецесия в Европа.

Повечето от промените бяха авансово съгласувани от Франция и Германия. Но процесът беше комплициран от проблемите в държавното управление на Германия и неодобрение на по-малки членки на Европейски Съюз, водени от Холандия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР