Финансовите институции и банките няма да се възползват от заеми

...
Финансовите институции и банките няма да се възползват от заеми
Коментари Харесай

Светослава Георгиева: Финансовият сектор няма право на заем от Фонда на фондовете

Финансовите институции и банките няма да се възползват от заеми от Фонда на фондовете. Това сподели изпълнителният шеф на Фонда на фондовете Светослава Георгиева пред Нова тв. Парите ще бъдат ориентирани към бизнеса към действителната стопанска система, сподели още тя.

Припомняме, че фондът се разгласи за преструктуриране на финансовите си принадлежности в пакет от ограничения за поддръжка на стопанската система в рецесията.

Идеята е гаранционни схеми и финансов запас, които към този момент са на пазара и доближават до потребителите през комерсиалните банки да бъдат приспособени по този начин, че да се пренасочат към засегнатия от рецесията бизнес и да се усили тяхната досегаемост.

" Следим всички промени, които се случват доста динамично и то на европейско равнище ", изясни Георгиева и добави, че схемата е в развой на разработване, а след днешното оповестяване предстоят интензивни диалози с банките.

Тя посочи, че се обмисля да станат безлихвени заемите по схемата за финансирането на микро-предприятията. " Най-вече безлихвени за фирмите, които имат опцията да не редуцират от личния състав си ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР