Финансовата криза в Европа върлува от 2020 г. Първоначално се

...
Финансовата криза в Европа върлува от 2020 г. Първоначално се
Коментари Харесай

Le Figaro: Как ще се развие икономическата криза в Европа?

Финансовата рецесия в Европа върлува от 2020 година Първоначално се наричаше коронакриза. Милиони ненужни хора бяха изпратени да си стоят у дома и им плащаха помощи. Всеки самостоятелен бизнесмен и независимо ангажиран в Германия получи еднократна дотация от 10 000 евро. 10 000 евро! Така да се каже, от хеликоптера, написа френското издание Le Figaro.

Естествено, нямаше от кое място да се вземат пари за това и ЕЦБ провежда покупката на облигации. След премахването на по-голямата част от локдауните и други сходни ереси, хората се втурнаха да харчат безплатните пари и стартира интервалът на " възобновяване ".

" Възстановяването " беше, несъмнено, съпроводено от инфлация. През есента на 2021 година американците прокараха тематиката си с втечнения газ и започнаха съществено да забавят СП-2. Кремъл загатна на Газпром, че би било добре да спре доставките на газ за спотовия пазар. И от октомври спотът от Русия е спрян.

Ефектът се оказа вълшебен: газ от 1,2 щатски $ за пространствен метър. Рекордът стигна 3 и по-късно - 3.8 $. Но LNG усили своя дял, до момента в който Газпром го понижи. Въпреки това, във връзка с парите в числа, всичко стана доста по-добре за Русия, в сравнение с беше.

Вместо предходните 200 $, цели 1000 на хиляда кубически метра. В същото време се оказа, че няма и задоволително петрол, освен това той е невероятно да се отпечата, както доларите и еврото, а цените за него също се повишиха.

От края на февруари 2022 година рецесия та е преименувана на украинска.

Спирането на доставките на метал и зърно и слънчогледово олио е обвързвано с повишаването на газа, петрола и торовете.

Инфлацията в редица страни от Европейски Съюз надвиши 10 %.

Кризата на разноските за живот, както я назова Европейски Съюз, дойде. Докато се сравняваше със 70-те години, някой към този момент сподели, че е по-лошо, в сравнение с при Тачър. Особено остроумен намек, че намирисва на 30-те години на 20-ти век. Именно там се стреми стандартът на живот на елементарните англичани и другите поданици на Европа.

Следващата стъпка след нарастването на разноските за комунални услуги, храна и гориво ще бъде неизбежният спад в покупките на неща, които не са нужни за оцеляването: коли, мода, мебели, недвижими парцели.

Също по този начин на фона на рецесия та, вложенията в предприятията на действителната стопанска система ще спрат. Защото за какво да влагаме, в случай че сегашното е извънредно, а бъдещето е неразбираемо?

Освен това самият Европейски Съюз прекъсна доставките на редица артикули за Русия, което явно няма да усъвършенства ситуацията на локалната промишленост.

Същият Airbus ни доставяше със самолети, други снабдители - аварийни елементи за Супер Джет 100. Всичко това са пари и най-важното - работни места.

Части за Фолксваген и Рено, Мерцедес и БМВ също, по необичайно стичане на събитията, бяха създавани в Европа.

Руските туристи и вложители в този момент са врагове и не са добре пристигнали в Европа. Съответно продавачите на недвижими парцели ще изгубят доходи, банките, хотелите и заведенията за хранене ще изгубят притока на пари.

След като затворят клоновете и представителствата на доста европейски компании в Русия, експатите ще се приберат вкъщи.

Следващият неминуем стадий ще бъде мощен, невиждан скок на безработицата. И това даже при изискване, че Газпром не изключи кранчето. А в случай че го блокира, тогава о-о-о.

Засега предлагам да се насладите на статистиката на продажбите на нови коли във Франция за месец март.

Най-лошите данни от 1980 година, без да броим 2020 година, когато салоните бяха затворени

Продажбите на нови коли във Франция паднаха до най-ниското си равнище през март със 147 079 регистрации и като се изключи специфичната 2020 година, според данните, оповестени в петък от автомобилните производители.

Поради дефицит на електронни чипове и в икономическия подтекст, занимателен от войната в Украйна, продажбите паднаха с 19,5% спрямо март 2021 година, се споделя в прессъобщение на Automotive Platform. Според тази статистика, която датира от 1980 година, има по-малко продажби единствено през март 2020 година, когато дилърите бяха затворени заради пандемията.

Превод: Поглед инфо
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР