Финансиране в размер до 2,5 млн. лв. по бюджета на

...
Финансиране в размер до 2,5 млн. лв. по бюджета на
Коментари Харесай

Правителството одобри 2,5 млн. лева за пръскане срещу комари по Дунава

Финансиране в размер до 2,5 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието и храните за реализиране на дезинсекционна акция по поречието на река Дунав бе утвърдено на днешното съвещание на кабинета.

Причината за отпущането на средствата е установеното прекалено повишаване на популацията на комари по поречието на Дунава вследствие на многото дъждове и изменчиво време през тази пролет. В тази връзка още през февруари т.г. Община Русе изпрати до Министерството на здравеопазването писма с информация за съществуването на непрекъснати естествени биотопи на комари на територията ѝ, както и с искане да бъде обезпечено нужното финансиране за ларвицидни обработки.

Унищожаването на насекомите ще се реализира посредством навсякъде напръскване на засегнатите площи по цялото поречие на река Дунав, в това число и териториите, които са част от община Русе. Дезинсекционната акция ще се извърши посредством професионални средства и техника, с цел да се реализира всеобщото заличаване на комарите и да се предотврати разпространяването на заболявания по хората и животните в тези рискови райони.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР