Финансиране ще получат и 15-те общини, участвали в процедурата 15

...
Финансиране ще получат и 15-те общини, участвали в процедурата 15
Коментари Харесай

98,4 млн. лв. ще бъдат инвестирани в екологосъобразна мобилност по НПВУ

Финансиране ще получат и 15-те общини, взели участие в процедурата

15 оферти за осъществяване на вложения за екологосъобразна подвижност на обща стойност 98,4 млн. лева ще бъдат финасирани по Националния проект за възобновяване и резистентност. Средства ще получат всички общини, кандидатствали в партньорство с други общини и с оператори на социална услуга за транспорт на пасажери. Това стана ясно откакто завърши оценката на подадените оферти по процедурата „ Екологосъобразна подвижност “. Почти 28 млн. лева е личният принос на общините. Той ще бъде вложен в част от дейностите, заложени в предложенията. Проектите плануват да бъдат доставени 97 нови транспортни средства с нулеви излъчвания, както и да бъдат построени 68 зарядни станции. В 7 общини ще бъдат внедрени интелигентни транспортни системи. Ще бъдат създадени или обновени Генералните проекти за организация на придвижването на 15 общини, а в 17 общини ще бъдат изпълнени инфраструктурни ограничения в поддръжка на пешеходци и велосипедисти, включително ще бъдат построени съвсем 30 км велоалеи.

Допустимите за финансиране действия включват доставка на нови транспортни средства с нулеви излъчвания, зарядни станции за транспортните средства на публичния превоз, в това число осъществяване на съпътстващи ограничения за обезпечаване на зарядните станции, създаване и въвеждане на интелигентни транспортни системи, осъществяване на инфраструктурни ограничения за безвредна градска подвижност, ориентирани към уязвимите участници в придвижването – пешеходци и велосипедисти, разработване/актуализиране на Генерални проекти за организация на придвижването.

Изпълнението на плановете ще способства за реализиране на главните цели на процедурата, които са свързани с поддръжка за устойчивата градска подвижност посредством ограничения за развиване на екологични, безвредни, функционални и енергийно ефикасни транспортни системи, основаване на публичен превоз с по-малко ползване на сила, което ще докара до икономисване на обществен ресурс; осъществяване на ефикасна съгласуваност сред градските и селските региони.

Условия за осъществяване на утвърдените вложения – Приложение Е2 към Насоките за кандидатстване, както и план на Договор за финансиране по процедурата – Приложение Е1, са налични на страницата на Министерство на регионалното развитие: Утвърдени насоки за кандидатстване по процедура BG-RRP-8.013 „ Екологосъобразна подвижност “ | Министерство на регионалното развитие (mrrb.bg), както и в Информационната система за Механизма за възобновяване и резистентност (ИСУН 2020, раздел НПВУ). В Информационната система може да бъде открито и Ръководството за работа с ИСУН 2020 по ПВУ. Указанията за Електронно отчитане по ПВУ в ИСУН 2020 са налични на следния интернет адрес: https://www.youtube.com/watch?v=w5gXAjejmpg.

Проектите, които получават финансиране, са на следните общини:
Община Казанлък, в партньорство с Община Павел Баня,
Община Айтос в партньорство с Община Карнобат,
Община Асеновград в партньорство с Община Садово,
Община Пазаржик в партньорство с Община Пещера,
Община Габрово в партньорство с Община Севлиево,
Община Враца в партньорство с Община Монтана,
Община Велинград в партньорство с Община Ракитово,
Община Сливен в партньорство с Община Ямбол,
Община Ловеч в партньорство с Община Троян,
Община Самоков в партньорство с Община Ихтиман,
Община Хасково в партньорство с Община Свиленград и Община Харманли,
Община град Добрич в партньорство с Община Добричка,
Община Петрич в партньорство с Община Сандански и Община Ботевград,
Община Шумен в партньорство с Община Търговище,
Община Перник в партньорство с Община Брезник.

*Източник: www.mrrb.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР