Финалното решение дали Община Пловдив да закупи зала Строител“ ще

...
Финалното решение дали Община Пловдив да закупи зала Строител“ ще
Коментари Харесай

Финално решение: Ще купи ли Община Пловдив зала „Строител“ за 4,9 млн. лева?

Финалното решение дали Община Пловдив да закупи зала „ Строител “ ще се гледа на идната сесия на локалния парламент в четвъртък.  Пазарната оценка и офертата на градските управляващи към притежателите на спортното оборудване е да 4,9 млн. лв., която е бил призната. 
Прочетете още
Предложението е средствата да се платят в две бюджетни години 2023 и 2024 година по 2,45 млн. лв..  Оценката на притежателите на спортната зала бе 5,2 млн. лв..

Без глобата на Общинския съвет обаче тази договорка не може да стане. Поради това кметът би трябвало да убеди съветниците, че залата е добра инвестиция за града.  Идеята е, откакто „ Строител “ влезе в активите на Община Пловдив, непосредствено да се даде на клубовете по волейбол и баскетбол.

 Собствениците на волейболен клуб „ Марица ”  са подготвени да я ремонтират. Те ще разрешават и на БК „ Академик ” да употребяват залата.

Инвестициите на Община Пловдив пък ще бъдат ориентирани към парцела към оборудването от 11 дка, което ще се облагороди, като се изградят спортни уреди навън – фитнеси, стадиони и други.

Така ВК „ Марица ” и „ Академик ” ще могат да играят вътрешните си мачове в залата след ремонта, като спрат да заплащат на частни зали за своите мачове. Волейболистките ще продължат да играят в Колодрума мачовете си от Шампионска лига, защото условието е залите да са най-малко с 2000 седящи места.  Максималният потенциал на зала „ Строител ” е 800 души.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР