Финалният вариант на График за движение на влаковете за 2021

...
Финалният вариант на График за движение на влаковете за 2021
Коментари Харесай

БДЖ пусна финалния график на влаковете за 2021 г.

Финалният вид на График за придвижване на влаковете за 2021 година е оповестен след въвеждането на окончателните промени от постъпилите оферти.

От публикуването на първичния план през юни и на обновения му вид през септември постъпиха общо 139 оферти за промени от жители, регионални и общински администрации.

От изпратените оферти са задоволени желанията на 64 от тях, които са добре аргументирани в интерес на публичния интерес и са софтуерно изпълними. Останалите 75 оферти не са изпълними заради софтуерна неспособност, неефективност и слаба населеност на влаковете, като някои от предложенията са изпълнени отчасти.

До огромна степен неизпълнените оферти са свързани с желанието бързи влакове да стопират на повече гари по маршрута им на придвижване.

Намеренията на БДЖ за 2021 година са с въвеждането на новия график да бъде понижен броя на спиранията на така наречен магистрални влакове, които пътуват главно по направленията София-Варна-София и София-Бургас-София.

По този метод с тези влакове ще се пътува по-бързо, каквото е главното им предопределение. Целите за понижаване на времето за пътешестване на главните бързи влакове са дистанциите сред София и Бургас да се изминава за не повече от 6 часа, сред София и Варна за 7 часа, сред София и Стара Загора за по-малко от 4 часа и сред София и Благоевград за 2 часа.

За да се реализира тази цел е належащо ясно разграничение сред бързите и районните влакове, като бързите влакове обслужват само огромни регионални центрове, а районните обитаемоте места в самите области.

За угаждане на нуждата от крайградски транспорти с железопътен превоз са обезпечени пътнически влакове, които да покрият досегашните написания и спиранията на гарите по маршрута на бързите влакове.

Проектът на График за придвижване на влаковете за 2021 година беше оповестен за публично разискване още на 9 юни 2020 година, с цел да могат клиентите на БДЖ да се срещнат с желанията на сдружението за разписанието на влаковете през идната година и да имат задоволително време да реагират с аргументирани оферти към превозвача и съответните регионални и общински управляващи.

Актуализираният вид беше оповестен на 10 септември 2020 година, което даде опция на регионалните и общински администрации да имат задоволително време да се срещнат с плана и да изпратят своите оферти.

БДЖ поставя старания към непрекъснато повишение на качеството на обслужване на своите клиенти, като постигането на градивен разговор и оптимални резултати за всички заинтригувани страни по повод създаването на съответни и насочени към потребностите на обществото национални и районни транспортни схеми е един от главните определящи моменти при правенето на новия График за придвижване на влаковете.

Изработването на разписанието е съобразено с нуждите и аргументираните стремежи на няколко общински и регионални центрове по маршрута на даден трен и стремежът е ориентиран в оптималната степен графика да бъде комфортен за всички, само че не постоянно това е изцяло постижимо и затова се изготвят изследвания и предпочитано се преценява разписанието на база на броя на пътуващите от обещано обитаемо място.

Основните промени в Графика за придвижване на влаковете за 2021 година са свързани с понижаване на времето за пътешестване на съществени бързи влакове, увеличение броя на бързите влакове в някои посоки и възстановяване на връзките с опция за пътешестване в разнообразни райони на страната. Предвидено е придвижването на 560 влака приблизително дневно, което ще усили размера на транспортите с над 1 млн. км.

С новия график е планувано удължение на маршрута на бързите влакове " Янтра " Горна Оряховица-София-Горна Оряховица до Пловдив и възобновяване на нощните влакове сред Русе и Димитровград, с което доста ще се усъвършенства връзката сред Северна и Южна България.

Ще бъдат удължени маршрутите на бързите влакове Плевен-Варна-Плевен, които ще пътуват непосредствено от Враца до Варна и назад. Ще бъде обезпечена и още една опция за пътешестване сред Враца и Варна посредством основаване на комфортна връзка с нощния трен София-Варна.

Разписанията на всички влакове можете да намерите в приложения Пътеводител на формалната страница на БДЖ (www.bdz.bg).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР