Финалният етап излъчи големия победител в 70-ото издание на Международната

...
Финалният етап излъчи големия победител в 70-ото издание на Международната
Коментари Харесай

Михал Шуран спечели Обиколката на България

Финалният стадий излъчи огромния победител в 70-ото издание на Международната колоездачна обиколка на България - чешкият играч Михал Шуран победи под бурните аплодисменти на събралата се аудитория в Шумен.

Последният стадий с дължина 128 км от Сливен до Шумен бе извоюван посредством заключителен спринт от Микеле Гацоли, представител на тима Astana. За италианеца това бе втори етапен триумф в Обиколката.

Носител на жълтата фланелка стана Михал Шуран, като той взе и бялата фланелка на червени точки за най-хубав катерач.

Зеленото трико за " Най-активен играч " бе извоювано от унгареца Жолт Истлщекер, до момента в който в категорията за " Най-добър млад играч " стана Лука Йени от Team EF Education-NIPPO Development.



Най-доброто българско показване е на Мартин Папанов, който стана шести в генералното класиране. Специална премия получи най-добре представилият се играч до 23 години - Габриел Грозев.

В отборното класиране преди всичко станаха състезателите от Voster ATS Team, на второ се класираха ATT Investments, а бронзът бе извоюван от Education First.



В 70-ото юбилейно издание на Колоездачната обиколка на България се включиха 121 състезатели от 28 страни. В рамките на 5 дни те изминаха над 700 км по едни от най-предизвикателните трасета в страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР