Финализиране на ликвидацията на неработещия Инсинератор в Пловдив ще гласуват

...
Финализиране на ликвидацията на неработещия Инсинератор в Пловдив ще гласуват
Коментари Харесай

Финализират ликвидацията на неработещия Инсинератор, решават за разширението на „Гладстон“ и съдбата на Спортния диспансер

Финализиране на ликвидацията на неработещия Инсинератор в Пловдив ще гласоподават на днешното си съвещание общинските съветници на града на тепетата. На предходното съвещание те с цялостно болшинство Общински съвет на Пловдив отложиха за следващ път отдаването на концесия на оборудването за изгаряне на болнични и медицински боклуци.

Основните рецензии бяха отправени от доктор Веселка Христамян от групата на Демократична България, която уточни, че няма задоволително разбор и причини, които да подсигуряват здравната сигурност на популацията на Пловдив, в случай че оборудването проработи.

Построяването на Инисератора глътна 15 милиона лв., само че от основаването му към този момент съвсем 16 години няма никаква активност. Беше учредено общинско сдружение с шеф, който получаваше заплата и осигуровки. С решение на локалния парламент от предходната есен обаче то беше закрито.

Общински съвет на Пловдив ще вземе и решение за отчасти изменение на Общ устройствен план в частта на ул. " Гладстон " в града. Предложението е на групата съветници на Демократична България, които се оповестиха изрично срещу разширението на улицата с претекстове, че вкарването на още трафик в идеалния център на града опонира на всички модерни градоустройствени практики, нарастването на габаритите на улицата неизбежно ще докара до разрушение на скъпи здания, ще попречи и на реконструкцията на площадното пространство пред кино „ Космос “.

Днес ще се взема решение и ориста на Спортния диспансер в града. Кметът Здравко Димитров отдръпна предлагането си за вливане и закриване медицинския център откакто няколко групи съветници внесоха предложение за разкриване на конкурсна процедура за възлагане ръководството на общинското сдружение. Според старейшините, по този начин може да се направи опит да се решат усложненията на диспансера, без той да бъде заличаван.

Дневният ред на съвещанието на Общински съвет на Пловдив е от общо 37 точки.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР