Финалистката за Световната купа по шахмат Нургюл Салимова ще играе

...
Финалистката за Световната купа по шахмат Нургюл Салимова ще играе
Коментари Харесай

Нургюл Салимова ще играе в отбора на България на европейското първенство по шахмат

Финалистката за Световната купа по шахмат Нургюл Салимова ще играе за България на идното европейско отборно състезание. Това заяви в профила си във Facebook Милен Василев, който е президент на Българска спортна федерация по шахмат.

" След сполучливи диалози с Нургюл Салимова и ШК Бургас 64 стигнахме до единодушие за нейното присъединяване. Убеден съм, че този тим е кадърен да сътвори чудеса. Нека този път подкрепим нашите състезателки Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева, Виктория Радева и Гергана Пейчева, заслужават го. Успех и на селекционера Петър Арнаудов ”, написа Василев, който е началник на последната появила се федерация, претендираща да сплоти българската шахматна общественост.



Участието на Салимова на шампионата бе под въпрос, защото тя е играч на Българска федерация шахмат 2022, която пък е единствената лицензирана от ММС шахматна федерация.

Ако България в действителност се яви в състав Стефанова, Салимова, Радева, Пейчева и Кръстева на европейското състезание, то това ще значи, че в отбора са четири от петте български шахматистки с най-голям коефициент ЕЛО, написа Българска телеграфна агенция. Единствената, която е отвън топ 5 на националната класация, е 19-годишната Кръстева, която преди броени дни стана втора на международното състезание за девойки до 20 години.

Европейското отборно състезание по шахмат ще се организира в черногорския град Будва от 10 до 21 ноември.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР