Финалистът във волейболната ефбет Супер Волей Левски София е подготвил

...
Финалистът във волейболната ефбет Супер Волей Левски София е подготвил
Коментари Харесай

Тодор Скримов се завръща в България

Финалистът във волейболната ефбет Супер Волей Левски София е подготвил трансферна бомба за идващия сезон.
Прочетете още
“Сините ” са си обезпечили услугите на някогашния национал Тодор Скримов, написа “Тема Спорт ”.

През последния сезон перничанинът бе част от съветския отбор на Динамо-ЛО (Соснивий Бор).

33-годишният Скримов имал желание да завърши с задграничните случки и да се завърне трайно в България.

Неговата кариера стартира от Славия, само че от 2007 година той живее зад граница.

Първо се записва да да учи във Франция, минава през тимовете на Пари Волей, Латина (Италия), Милано (Италия), Народоосвободителна въстаническа армия, Новокуйбишевск (Русия), Вибо Валентия (Италия). От 2019 година играе твърдо в съветското състезание, където пази цветовете на Енисей (Красноярск).

Скримов ще заеме в Левски мястото на тръгващия си след края на сезона Алехандро Торо.

Аржентинецът прави втори доста мощен сезон, като бе с значима раля за спечелването на Суперкупата при започване на акцията и класирането за финала за Купата и в шампионата.

Важен миг за “сините ” ще бъде кой ще поеме диригентсктат палка в състава след напускането на Симеон Николов. Талантливият разпределител отпътува да учи в университета в Лонг Бийч (САЩ) през есента с различен състезател на Левски - Александър Къндев.

Двамата ще играят под управлението на някогашния селекционер на Съединени американски щати Алън Найп. В отбора към този момент се подвизава друга досегашен волейболист на Левски - централният блокировач Лазар Бучков. Една година в същия тим изкара и братът на Симеон Николов - Александър Николов, който стана първият новобранец MVP на сезона.

Към колежанското състезание на Съединени американски щати ще се причисли и различен състезател на “сините ” - Кристиян Титрийски. Диагоналът ще бъде част от отбора на Хавай.

Всичко това допуска съществени промени в състава воден от Николай Желязков.

До известна степен те зависят от това къде ще играе Левски през новия сезон - в Шампионската лига като притежател на трофея или в Купата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) като сребърен медалист.

“Сините ” стартират борбата за 15-ата си купа в събота, когато одобряват в своята зала ЦСКА в първия заключителен плейоф.

“Червените ” от своя страна преследват 31-ва корона, като и при двата тима мина повече от десетилетие, откогато станаха за последно първенци.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР