Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде

...
Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде
Коментари Харесай

Специално събитие "Фотографите отблизо" за тазгодишния фотоконкурс на National Geographic

Финалът на втория годишен фотоконкурс на National Geographic ще бъде маркиран със особено събитие , на което ще бъдат отличени спечелилите в четирите категории и техните подгласници. Публиката ще има опцията да стане част от церемонията по награждаването, а дружно с това да се потопи в света на трима от най-успешните родни фотографи, жури в актуалното издание, и другите им гледни точки към това широко и завладяващо изкуство.

Ясен Тодоров, Владислав Терзийски и Иво Данчев ще опишат повече за провокациите и особеностите, свързани със устрема към най-сполучливия кадър, а артистът и фотограф Владимир Карамазов ще задава завладяващата посока на диалога с помощта на своите знания и опит в региона. В допълнение към персоналните истории и богатите усещания на журито, гостите ще се насладят и на опита на фотографа на National Geographic Ейми Витале. Шесткратен притежател на World Press Photos и една от 50-те Badass Women на списание InStyle , тя ще гостува за първи път у нас и ще показа своята вероятност и опит от съдействието си с общности, които работят за запазване на дивата природа и салдото, в презентация на тематика „ Reframing The Narrative ” ( “Нови подходи във фоторазказа “).

Във „ Фотографите от близко “ – тази специфична среща с публиката, едни от най-забележителните фотографи у нас ще споделят повече за някои от обичаните си произведения, пристрастеността си към снимането и мнението си за бъдещето на фотографското изкуство и намесата на изкуствения разсъдък в него. Ще опишат също какво е било водещото в избора на отличените във фотоконкурса и какво ги е впечатлило при разглеждането на хилядите взели участие фрагменти.

Фотографията е неразривно обвързвана с активността на National Geographic и със устрема към проучване и преоткриване на света към нас. Кулминацията на вечерта на 26 септември ще настъпи с награждаването, по време на което ще бъдат оповестени огромните спечелили в тазгодишния фотоконкурс на National Geographic. Членовете на журито са изправени пред нелеката задача да изберат най-хубавите от над 6000 оповестени фрагмента, разпределени в четири категории – „ Животни “, „ Хора “, „ Пейзажи “ и „ На мрачно “.

Ирина Тотова, вицепрезидент и общоприет управител на Disney за Балканите, разяснява:

„ Изследователите и разказвачите на историите постоянно са били неразривна част от National Geographic марката. Затова се радваме, че за втора поредна година имаме опция да наградим творчеството на почитателите си и да споделим техните страсти и прекарвания през призмата на обектива. Щастливи сме, че състезанието провокира още по-голям интерес с тазгодишното си издание. “

Победителите от онлайн състезанието ще завоюват награди, обезпечени от National Geographic, Samsung и Audi. Четирите най-хубави фрагмента ще бъдат оповестени в октомврийския брой на сп. „ National Geographic ”. Носителят на „ Наградата на публиката “ и спечелилите във всяка от категориите ще получат мобилен телефон Samsung Galaxy S23 Ultra и брандирана раница Audi, а подгласниците им – едногодишен абонамент за списание National Geographic.

Цялостният победител, определен от журито, ще получи и най-приключенската измежду премиите – фотоекспедиция до Истанбул с National Geographic фотограф.

Събитието ще се организира на 26-и септември, вторник, в Pirotska 5 Event Center (ул. „ Пиротска “ №5) от 19:00. Вход свободен!

Линк към събитието във Фейсбук:

Повече за членовете на журито ще откриете тук:

Ясен Тодоров е притежател на огромната премия на фотоконкурса National Geographic 2018. Негови изображения са оповестени от National Geographic, Los Angeles Times, Guardian и други, и са изложени на летище O’Hare в Чикаго, Съмърсет Хаус, Шотландския парламент. Активен водач и летателен инструктор, той се специализира във въздушна фотографи, включваща както известни, по този начин и отдалечени елементи на света. Г-н Тодоров е концертен цигулар и професор по музика в Държавния университет в Сан Франциско.

Владислав Терзийски обича да се разсънва всяка заран на ново място. Наслаждава се на изгрева с отдалечено в ръце и с дрон в небето. Често дните му минават в дълги пътувания в търсене на съвършената фотография. Хубавият кадър изисква да се вглъби и да влезе в креативно въодушевление и най-хубавият метод е да е самичък със слушалките в ушите. През годините фотосите му са взели участие в доста изложения, само че някак не се е престрашил да направи лично показване единствено с негови фотоси. Той е в сърцето на плана „ Европа отвисоко – България “, като в границите на няколко месеца обикаля доста забавни места из родината ни. Дали ще снима видео или фотография, дали ще лети с дрона или ще е с камера в ръце, той постоянно го прави с душата си.

Иво Данчев е български фотограф, чиято работа е позната както у нас, по този начин и по света. От 2009 година насам Иво работи главно със списание National Geographic България, а то 2012 до 2017 година е арт шеф на изданието. През своята кариера той настойчиво и поредно работи за основаването на фотографии, ангажирани с популяризирането на културното и етническото разнообразие и опазването на природата на България. Фото историите на Иво ни описват за българи, помаци, каракачани, турци, роми, разнообразни балкански нации и даже индианци.

Ейми Витале , фотограф на National Geographic и създател на документални филми, е пътувала до над 100 страни, заснемайки сърцераздирателната действителност на войната и станала очевидец на вдъхновяващата мощ на хората, които вършат промени. Нейните награждавани произведения разкриват невъзпяти герои и общности, които работят за запазване на дивата природа и намирането на естетика. Ейми е определяна като един от най-влиятелните фотографи на своето потомство и е стипендиант на Conservation International Innovators за 2022 година През 2022 година тя е удостоена с влиятелни награди – както с почетния орден „ Мисури “ за заслуги, по този начин и с филантропичната премия „ Луси “. Списание InStyle афишира Ейми за една от петдесетте Badass Women – поредност, отбелязваща дамите, които се изявяват, приказват и реализират резултати. Тя се появява дружно с група невероятни дами, измежду които Джейн Гудал, Кристиан Аманпур и Рут Бадер Гинсбург. Ейми е оповестена за фотограф на годината в категория Списания от Международните награди „ Фотограф на годината “, получила е премията „ Даниел Пърл “ за извънреден репортаж и е шесткратен притежател на премията World Press Photos. По-късно тази година Ейми ще бъде показана в телевизионната поредност Explorer на National Geographic Channel. Ейми е и създател и изпълнителен шеф на ръководената от дами организация с нестопанска цел Vital Impacts, която поддържа филантропични и природозащитни действия по целия свят. Vital Impacts е основала световната стратегия за безплатни средства и менторство, с цел да насърчи и поддържа идващото потомство разказвачи на истории в поддръжка на околната среда.

За National Geographic Partners LLC
National Geographic Partners LLC (NGP), взаимно сдружение сред Disney и National Geographic Society, има за задача да доставя на международната аудитория първокласно научно, приключенско и изследователско наличие чрез несравнимо портфолио от медийни канали. NGP сплотява световната мрежа от телевизионни канали на National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) с медиите на National Geographic и насочените към потребителя платформи, в това число списанията National Geographic, National Geographic Studios, обвързваните с тях цифрови и обществени мрежи, книги, карти, медии за деца и други интензивности като пътувания, световни прекарвания и събития, продажби на списък, лицензионен и електронен бизнес. Разширяването на знанията и разбирането ни за света е съществена цел на National Geographic към този момент 134 години, а в този момент сме решени да отидем и по-далеч, да прескочим границите в името на нашите консуматори... достигайки до милиони хора по целия свят, в 172 страни и на 43 езика, всеки месец. NGP връща 27 % от прихода си към фондацията с нестопанска цел National Geographic Society, с цел да финансира работата на организацията в сфери като просвета, проучвания, архивиране, запазване на околната среда и обучение.

За повече информация посетете или.

За да разберете повече за активността на Disney в Централна и Източна Европа, посетете нашия профил в.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР