Финалът на Домът на дракона завърши първия сезон с огромен

...
Финалът на Домът на дракона завърши първия сезон с огромен
Коментари Харесай

Финалът на „Домът на дракона“ счупи рекорд на HBO с над 9 млн. зрители

Финалът на " Домът на дракона " приключи първия сезон с голям рейтинг за HBO. Популярната фентъзи драма притегли над 9 милиона фенове за финалния епизод, което го трансформира в най-голямата вечер за мрежата след края на " Игра на тронове " през 2019 година Цифрите са още по-впечатляващи, защото сериалът се конкурираше с мача от НФЛ сред Питсбърг Стийлърс и Маями Долфинс и плейофа от Мейджър лийг бейзбол сред Хюстън Астрос и Ню Йорк Янкис.

Говорейки за финала на " Домът на дракона ", ръководителят и основен изпълнителен шеф на HBO и HBO Max Кейси Блойс съобщи, че мрежата е разчувствана да види по какъв начин сериалът възпламенява почитателите на " Игра на тронове " по целия свят. Компанията също по този начин се радва, че сериалът е съумял да притегли нови фенове, които за първи път откриват света на Вестерос. " Поздравления за Джордж, Райън, Мигел и целия екип на „ Домът на дракона “ за невероятния първи сезон ", се споделя в изказването му пред „ Дедлайн “.

Всички епизоди на " Домът на дракона ", в това число финалът, досега са гледани приблизително от 29 милиона фенове в Съединени американски щати. Това е повече от три пъти над междинната публика. Извън Съединени американски щати сериалът надмина осмия сезон на " Игра на тронове ", трансформирайки се в най-гледаното заглавие на HBO в историята в Латинска Америка, Европа, Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван.

Сериалът е наличен в 39 латиноамерикански страни, 21 територии в Европа и в Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван. Сценарист на " Домът на дракона " е Райън Кондал, действието се развива 300 години преди събитията в " Игра на тронове " и споделя историята на Домът Таргариен, която завършва на финала на сезона. Първият сезон показва събитията, довели до гражданската война за завещание, известна като Танца на драконите, която ще бъде прегледана в останалите елементи на сериала.

Снимките на втората част ще стартират при започване на 2023 година Но не е ясно дали премиерата на новия сезон ще бъде през идната година. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР