Финалът между Новак Джокович и Стефанос Циципас е достигнал до

...
Финалът между Новак Джокович и Стефанос Циципас е достигнал до
Коментари Харесай

„Джокович не прави рейтинг“ – какво показва анализът на ТВ аудиторията


Финалът сред Новак Джокович и Стефанос Циципас е достигнал до рекордно ниска телевизионна публика. Данните за рейтинга на ESPN демонстрират, че мачът за купата на Australian Open през тази година е генерирал минимален зрителски интерес от 10 години насам.

Успехът на сърбина е гледан и от 10% по-малко фенове, по отношение на успеха на Рафаел Надал над Даниил Медведев на финала в Мелбърн през 2022.

Средно 439,000 фенове са гледали Джокович – Циципас в последния дуел на Australian Open 2023 при мъжете, до момента в който Надал и Медведев са следени приблизително от 689,000 души през 2022 година.

Каква е повода?

„ Всички знаем, че Джокович не може да „ счупи рейтинга “ и не е от най-гледаните тенисисти. Не може да направи разликата “, разяснява телевизионният специалист Колин Викър пред Herald Sun.

Дани Валверду обаче застана на по-различна позиция по тематиката. Според треньора на Григор Димитров виновността не би трябвало да се търси единствено в носителя на 22 трофеи от Големия шлем.

„ Трудно може да градиш рейтинг, когато даже не пускаш Джокович по главния си канал. Всяко деяние си има последици “ – написа Валверду в Twitter. Той се аргументира с това, че в съвсем от самото начало на шампионата дуелите на Новак не са показвани по най-гледания канал на ESPN.

Американски феномен или не тъкмо

Данните за рейтинга на австралийския Chanel 9 също демонстрират спад в рейтна. За малко даже се заприказва за ново събитие – мачът за купата при дамите да притегля повече публика.

Според най-разпространяваната информация, в неделя 1.3 млн. фенове са гледали мача за купата на сингъл при мъжете и рекордната десета купа на Джокович, до момента в който 1.43 млн. е общата публика на срещата сред Арина Сабаленка и Елена Рибакина, в която тенисистката от Беларус подвигна първи „ мейджър “ трофей.

„ Не ми казвайте, че не си заслужава да се влага в женски спорт “ – разяснява шесткратната носителка на трофеи от Шлема при двойките Рене Стъбс, която популяризира данните.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР