Фин Маккарти от Lonely Planet обяснява коя е най-голямата грешка,

...
Фин Маккарти от Lonely Planet обяснява коя е най-голямата грешка,
Коментари Харесай

Ето защо никога не бива да забравяте зарядното си при пътуване

Фин Маккарти от Lonely Planet изяснява коя е най-голямата неточност, която можете да извършите, до момента в който пътувате.

Пътниците постоянно не помнят нещо, когато отиват на отмора, което значи извършване на покупки в последния миг в магазините на летището.

А най-лошото нещо, което можете да забравите, е зарядното ви устройство, което е наложително, с цел да поддържате телефона си в кондиция при дълъг полет.

Купуването му на летището обаче е допустимо да не ви помогне.

Трябва да поддържате телефона си зареден по време на пътешестване със аероплан заради две аргументи, предизвестява The Sun.

Според уеб страницата на английското държавно управление службите по сигурността на летището могат да конфискуват телефона ви, в случай че батерията му е изтощена и той не може да се включи.

Не единствено това - доста самолетни компании разрешават да показвате бордната карта от телефона си, което е невероятно, в случай че батерията му е изтощена.

Въпреки че е прелъщение да употребявате публични зарядни устройства, специалисти предизвестяват да не го вършиме.

Според Travel And Leisure, в сходни случаи пасажерите стават жертва на машинация, наречена juice jacking, при която хакери източват информация от телефона им, до момента в който употребяват публично USB зарядно устройство.

Престъпниците зареждат злотворен програмен продукт в зарядни станции или кабели, с цел да могат да заразят телефоните и другите електронни устройства на нищо неподозиращи консуматори. Зловредният програмен продукт може да заключи устройството или да експортира данни и пароли непосредствено към измамника.

Калеб Барлоу, вицепрезидент на X-Force Threat Intelligence в IBM Security, споделя за Forbes, че можете да избегнете това, в случай че си купите приспособление, наречено Juice-Jack Defender, което ви разрешава да зареждате телефона си, само че стопира всевъзможни данни, преминаващи през USB врата.

Пътуващите също по този начин не трябва да взимат назаем зарядни устройства от рецепцията на хотела, тъй като не е ясно дали те са с положително качество и е допустимо да скапват батерията на телефона ви.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР