Филмовият режисьор Емир Кустурица промотира новата си, пета книга Когато

...
Филмовият режисьор Емир Кустурица промотира новата си, пета книга Когато
Коментари Харесай

Емир Кустурица: Не се ли е превърнал светът в затвор, за който бодливата тел вече не е най-изразителният символ на несвободата?

Филмовият режисьор Емир Кустурица промотира новата си, пета книга " Когато мъртвите души маршируват " в огромната зала на Студентския културен център (SKC) в Белград пред необятна аудитория, заяви сръбският вестник " Телеграф ".

Книгата, издадена от „ Catena mundi ", беше разисквана от проф. доктор Мило Ломпар, шефът на издателството Бранимир Нешич, а модератор беше писателката Весна Капор.

Режисьорът Кустурица направи първата публична промоция на новото произведение на неотдавна провелия се 66-и Белградски панаир на книгата в края на октомври.

Известният режисьор стартира кариера и като публицист през 2010 година и разгласява следните творби: романът „ Смъртта е непроверена истина " (Новости, 2010), сборникът с разкази „ Какво хапвам " (Новости 2016), книгата с есета „ Какво още ми би трябвало " (Vukotić Media, 2018), романа-есе за австрийския публицист Нобелов лауреат Петер Хандке „ Vidiš li da ne vidim " (Srpska književna zádruga, 2022).

Весна Капор уточни заглавието на новата книга „ Когато мъртвите души маршируват " и го свърза с фамозната повест „ Мъртви души " (1842) на съветския драматург и публицист Николай Василиевич Гогол и добави, че Кустурица се е докоснал и до вселената на Фьодор Михайлович Достоевски.

Тя сподели, че тематиките и претекстовете на книгата се виждат, когато хората излязат на улицата, приказват по телефона, гледат телевизия или се лутат из безкрайните опашки в обществените мрежи.

Редакторът на литературната стратегия на SKC Капор се базира на началото на книгата на Кустурица, където създателят написа „ не се ли е трансформирал светът в затвор, за който бодливата тел към този момент не е най-изразителният знак на несвободата? " и означи, че огромният режисьор е засегнал и тематиката за неприятната обстановка с тенисиста Новак Джокович в Австралия преди две години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР