Филмовият продуцент Борислав Чучков определи като несериозни икономическите мерки, които

...
Филмовият продуцент Борислав Чучков определи като несериозни икономическите мерки, които
Коментари Харесай

Икономическите мерки срещу кризата в културата са несериозни за Борислав Чучков

Филмовият продуцент Борислав Чучков дефинира като " несериозни " икономическите ограничения , които предприе страната в региона на културата , откакто секторът е един от най-засегнатите поради епидемията от новия ковид.

В изявление за БГНЕС той прикани ръководещите да погледнат какво се прави в останалите европейски страни в тази сфера.

Чучков посочи, че най-вече го възмущават вести като тази за скъсен личен състав в общинските театри.

" Подобни неща не могат сега да се случват. Малките компании някак си удържаме. На нас също ни се наложи да съкратим няколко души , не ни е допустимо целия екип да запазим, само че огромната част от него го поддържаме. Ако страната и общините не могат един спектакъл в провинцията да задържат, защо приказваме тогава ", пита Чучков.

" Нашият филм " 18% сиво " още беше в дистрибуция, когато влязоха ограниченията. Всички тези филми си прекратиха Box Office-а и няма да могат да си го възстановят. Дистрибуторските компании и киносалоните поемат удара на първа линия . След тази поредна рецесия аз чакам всички бюджети да бъдат понижени . Не мога тъкмо да предвиждам, само че най-вероятно това ще докара до спад на качеството . Тук не приказвам единствено за кино, а и за телевизия, реклами и други. Дано не съм прав ", добави още той.

" Парите, които изобщо се отделят за просвета - и преди рецесия, и след рецесия са унизително малко , дано си го кажем в прав текст. Бюджетът на Министерството на културата е афектиран за една европейска страна , не съм първият, който го споделя, чували сте го 100 пъти. Държави, които не са в Европейски Съюз и са доста по-малки от нас, разполагат с надалеч по-големи бюджети за просвета ", разяснява още Борислав Чучков.

" Всички планове в киното са спрени и това се отразява доста неприятно на хиляди хора по веригата . В една наша кино продукция нормално са заети към 200-300 души. Всички тези хора сега са без работа и това за жалост, както наподобява, може би ще продължи дълго време ", разяснява той положението на бранша поради разпространяването на ковид.

Според Борислав Чучков епидемията няма да понижи фрапантно броя на българските продукции през актуалната година.

" Филми не престават да се приготвят. Не мисля, че България тази година ще създаде по-малко филми , в сравнение с предходната година. Те са планувани. Наложи се да спрат и да отсрочат фотосите, само че ще продължат, уповавам се ", означи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР