Филмовият фестивал във Венеция смени лентата, планирана за премиера заради

...
Филмовият фестивал във Венеция смени лентата, планирана за премиера заради
Коментари Харесай

Стачка в Холивуд разбърка програмата на фестивала във Венеция

Филмовият фестивал във Венеция смени лентата, планувана за премиера поради продължаващата стачка в Холивуд, оповестяват уредниците на културното събитие, съобщи Агенция Франс Прес.

Осемдесетото издания на емблематичния фест ще бъде открит от кино лентата на Едоардо Де Анджелис " Команданте ", вместо " Чалънджърс " на Лука Гуаданино, се споделя в преднамерено известие от късно нощес. В него се прецизира, че лентата на Гуаданино с американската звезда Зендая „ няма да взе участие във фестивала след решение, взето от продукцията “, заради продължаващите протестни дейности в Холивуд.

Световната премиера на " Команданте " ще бъде в сряда, 30 август, в Сала Гранде на Палацо дел Синема, след церемонията по формалното разкриване на фестивала.

Базиран на същинска история, " Команданте " разказва спасяването на 26 корабокрушенци белгийци по време на Втората международна война от капитан на подводница, изигран от Пиерфранческо Фавино.

Промяната в програмата на фестивала във Венеция е поради включването на холивудски артисти към стачката на сценаристите, която след 63 години на процедура блокира цялата кино промишленост и принуди Холивуд да спусне кепенците. До нея се стигна откакто договарянията за реализиране на нов контракт на Гилдията на екранните артисти с продуцентските студия завършиха без съглашение. Исканията на синдиката са фокусирани върху намаляващите заплати в ерата на стрийминга, както и върху опасността за промишлеността от изкуствения разсъдък.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР