Филмовата компания Amazon Studios планира да похарчи около 450 милиона

...
Филмовата компания Amazon Studios планира да похарчи около 450 милиона
Коментари Харесай

Това ще е най-скъпият сериал в историята

Филмовата компания Amazon Studios възнамерява да похарчи към 450 милиона $ за реализацията на първия сезон на " Властелинът на пръстените ". Компанията възнамерява да снима пет сезона и спин-оф, което я прави най-скъпата в историята на малкия екран, написа life.dir.bg.

Според публицисти, информацията за бюджета на плана е оповестена обществено според Закона за формалната информация на държавното управление на Нова Зеландия, където ще текат фотосите на поредицата. Въз основа на документите, сериалът дава отговор на изискванията за държавна дотация, а държавното управление на страната чака фотосите на плана да привлекат туристи и да оказват помощ за основаването на стотици работни места за локалните поданици. " Това е фантастично, в действителност. Това ще бъде най-скъпият ефирен сериал, създаван в миналото ", сподели Стюарт Наш, министър на стопанската система и туризма на Нова Зеландия.

По-рано един от най-популярните и скъпи телевизионни сериали в света беше " Игра на тронове ", чието създаване лиши няколко пъти по-малко - един сезон HBO струваше към 100 милиона $, напомня " Труд ".

Действието на " Властелинът на пръстените " ще се развие в Средната земя преди началото на историята, разказана в романа " Задругата на пръстена ". Изпълнителни продуценти на плана са Линдзи Уебър, Брус Ричмънд, Юджийн Кели, Шарън Тал Игуадо, а основните функции ще бъдат изпълнени от Робърт Арамайо, Оуен Артър, Назанин Бониади и други

" Не мисля, че сега има по-голям план. Броят на хората, които непрекъснато работят в шоуто, е удивителен. Има даже човек в екипа, чиято работа е да следи по какъв начин прахът се движи от нечий мирис или придвижване. Никога преди не бих се сетила за това ", съобщи актрисата Морфид Кларк, която взе участие в поредицата в облика на Галадриел. Във филмите на Питър Джаксън тази роля е изиграна от Кейт Бланшет.

Датата на премиерата не е оповестена публично. Преди пандемията основателите на плана възнамеряваха да покажат първия сезон в края на 2021 година, само че в този момент премиерата най-вероятно ще бъде отсрочена за 2022 година

Джеф Безос е персонално зает със снимането на " Властелинът на пръстените " - основният изпълнителен шеф на Amazon е един от най-богатите хора на планетата, само че това не му пречи да е персонално заинтригуван от фотосите на сериала. Предисторията на " Властелинът на пръстените " ще е огромна инвестиция даже за компания от ранга на Amazon и затова Безос е мощно зает с работата по сериала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР