Филмче с руски ядрен удар по Америка публикуваха руски медии.

...
Филмче с руски ядрен удар по Америка публикуваха руски медии.
Коментари Харесай

Руски медии публикуваха видео с ядрен удар по Америка

Филмче с съветски нуклеарен удар по Америка разгласиха съветски медии. Лентата, която трае минута и 13 секунди, демонстрира опустошителните последици от удара на касетъчна балистична ракета, изстреляна по територията на Съединени американски щати от подводница.

Междудременно изданието The National Interest предизвести, че предполагаем съветски нуклеарен удар може да докара до ответен нуклеарен удар от Съединените щати.

" Например, в случай че Русия нападна Съединените щати с междуконтинентални балистични ракети (ICBMs) с нуклеарни глави, американската войска може да отвърне със своите подводници, които патрулират нон-стоп по света с нуклеарни бойни глави в подготвеност ", се споделя в публикацията. Освен това се отбелязва, че в случай че по този начин наречената " нуклеарна триада ", която допуска съществуването на стратегическа авиация, атомни ракетни подводници и наземни междуконтинентални балистични ракети (в силози или на бомилни шасита) във въоръжените сили на страната, работи вярно, тогава първият удар " няма да остане ненаказан ".

Според изданието разследващата общественост на Съединени американски щати " даже е подготвила оценка за вероятен съветски тактически нуклеарен удар в Украйна ", съобщи ТАСС.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков по-рано означи, че западните водачи всекидневно практикуват нуклеарна изразителност и акцентира, че Русия не желае да взе участие в тази изразителност. Песков също подсети, че Москва може да употребява нуклеарно оръжие единствено в сходство с наредбите на своята нуклеарна теория.

Ядреният боеприпас на Русия

Русия има най-големия в света ресурс от нуклеарни бойни глави. Техният брой е към 5580 единици, съобщи Ройтерс в атерал, в който описа за броя на нуклеарните бойни глави, с които разполага Русия, както и за това кой упражнява надзор върху нуклеарните оръжия на страната.

Така измежду 5580 нуклеарни бойни глави:

- 1200 извадени от употреба, само че множеството непокътнати;

- 4380 са непокътнати за потребление от стратегически ракети с огромен обхват и тактически нуклеарни сили с дребен обхват.

По-специално, Русия е разположила към 1710 стратегически бойни глави, в това число:

- към 870 на наземни балистични ракети;

- към 640 на балистични ракети, изстрелвани от подводници;

- може би 200 в бази на тежки бомбардировачи.

Агенцията отбелязва, че по време на Студената война Съюз на съветските социалистически републики е имал забележителен брой нуклеарни бойни глави. Говорим за към 40 хиляди, а Съединените американски щати са имали към 30 хиляди.

Изданието разказва и в какви случаи Русия може да употребява нуклеарно оръжие.

Според нуклеарната теория на Русия до 2020 година тя може да употребява нуклеарно оръжие:

- в отговор на нахлуване от страна на страна, употребяваща нуклеарни оръжия или други оръжия за всеобщо унищожение;

- при положение на потребление на стандартни оръжия против Русия, " когато самото битие на страната ще бъде застрашено ".

Докато нуклеарните известия и заплашителната изразителност на Русия провокират огромно безпокойствие, съветският нуклеарен боеприпас и интервенции не са се трансформирали след оценките за 2023 година, с изключение на продължаващата им рационализация, означи Федерацията на американските учени.

В същото време се прибавя, че в бъдеще броят на бойните глави, които са предопределени за съветските стратегически сили, може да се усили заради обстоятелството, че ракетите с една бойна глава се заменят с ракети, оборудвани с голям брой бойни глави.

Изданието засегна и въпроса дали Русия възнамерява нуклеарни опити.

Така те означиха думите на президента Владимир Путин, който съобщи, че Русия ще обмисли тестване на нуклеарни оръжия, в случай че Съединени американски щати извършат сходни опити.

Както отбелязва Ройтерс, предходната година Путин подписа закон, с който анулира ратификацията от Русия на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити. Според Асоциацията за надзор на въоръженията единствено няколко страни са тествали нуклеарни оръжия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година: последните проби са осъществени от Съединените щати през 1992 година, Китай и Франция през 1996 година, Индия и Пакистан през 1998 година и Северна Корея през 2017 година

Последният път, когато Съветският съюз е правил проби, е през 1990 година

Договорът за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити беше подписан от Русия през 1996 година и утвърден през 2000 година Съединени американски щати подписаха документа през 1996 година, само че към момента не са го утвърдили.

Кой дава заповед за потребление на нуклеарно оръжие

Руският президент е този, който взема окончателното решение за потреблението на съветското нуклеарно оръжие. Така нареченото " нуклеарно куфарче " постоянно е с него. Смята се също, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб ген. Валерий Герасимов имат такива " куфарчета ".

По създание куфарчето е информационно устройство, което свързва президента с висшето военно управление и по-късно с ракетните сили посредством свръхсекретната електронна мрежа за командване и надзор " Казбек ".

Освен това Ройтерс разказа по какъв начин наподобява " нуклеарното куфарче ". Според фрагменти от един от съветските телевизионни канали то има доста бутони. В секцията, наречена " команда ", има два бутона: " извърши " и " анулира ". Куфарчето се задейства посредством специфична флаш карта.

" Ако Русия счита, че е застрашена от стратегическа нуклеарна офанзива, президентът посредством куфарчето дава директна заповед за изстрелване на Генералния щаб и аварийното командване, които имат нуклеарни кодове. Подобни заповеди бързо се предават посредством разнообразни информационни системи на подразделенията на стратегическите ракетни сили, които по-късно откриват огън по Съединени американски щати и Европа ", обобщава Ройтерс.

Путин разгласи готовността на Русия за нуклеарна война от военна позиция

Ръководителят на Кремъл Владимир Путин даде следващото изявление на Дмитрий Кисельов - прочут съветски публицист и общоприет шеф на медийната група " Россия сегодня ". В него той приказва за готовността на Русия за нуклеарна война. При това както от военна, по този начин и от техническа позиция.

Руският президент сподели, че нуклеарната триада на страната е по-модерна от триадите на други страни.

В същото време Путин означи, че страната агресор е подготвена да употребява нуклеарно оръжие. Това обаче, твърди той, ще бъде направено, в случай че има опасност за съществуването на страната.

Що се отнася до така наречен Специална военна операца (СВО), Путин акцентира, че по време на провеждането ѝ в никакъв случай не е имало потребност от потребление на тактическо нуклеарно оръжие.

 

Превод и редакция: ни

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР