Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо

...
Филмът с шантажа на българското правителство приключи. Чудя се защо
Коментари Харесай

Събев обеща, че няма да допусне прекъсване на превозите

" Филмът с шантажа на българското държавно управление завърши. Чудя се за какво те (превозвачите - бел. ред.) желаят оставки, като последните три месеца ние имахме ясни договаряния и сделки, и си стиснахме ръцете. Икономическият модел, по който се е работил в автобусния превоз, е сбъркан , " съобщи министърът на превоза Николай Събев по БНР.

Припомняме, че в четвъртък представители на превозвачите с претекста, че страната не е негова благосъстоятелност, а след абсурда бе публикуван запис от срещата. От Министерския съвет разясниха, че с цел да направи някой запис от работна среща, значи е издирван спор.

Чрез обява във " Facebook, " министърът на превоза съобщи: " В предходните години страната е раздавала обилно и без доста да внимава дотации и на автобусните превозвачи. Вече има повече надзор, и това докара до митинги . Контролът не е самоцел. Той би трябвало да спести пари на всички нас и да подреди вярно връзките в стопанската система. Филмът с няколко послушни транспортни компании на " държавна хранилка " завърши " , написа Събев през вчерашния ден.

Пред бТВ тази заран той взе участие в директно включване след Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Той сподели, че страната ще стартира дейности по нареждане на разписанията , тъй че да няма повтаряне на написания, да няма повтаряне на финансиране и на субсидиране. Според него Милтенова съставлява част от компаниите, които " нямат интерес страната да има национална транспортна скица. " Той предизвести, че в лицето на министерството превозвачите могат да имат " поръчител за равни условия на пазара ", съобщи Николай Събев. Той изрази подозрения в легитимността на Магдалена Милтенова и се закани да предложения на договаряния " законни превозвачи "

Относно поръчката за цялостна транспортна обсада на страната на 18 май Събев съобщи, че Министерство на превоза няма да допусне спиране на транспортите.
 Превозвачите към кабинета: Нямате разбиране от протокол, етикет и морал
Превозвачите към кабинета: Нямате разбиране от протокол, етикет и морал

Държат срещите да бъдат единствено публични
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР