Филмът на Уди Алън Един дъждовен ден в Ню Йорк,

...
Филмът на Уди Алън Един дъждовен ден в Ню Йорк,
Коментари Харесай

"Киномания" ще представи най-новия филм на Уди Алън

Филмът на Уди Алън " Един дъждовен ден в Ню Йорк ", поради който режисьорът изиска от " Амазон студиос " обезщетение в размер на 68 млн. $, ще бъде показан в границите на тазгодишното издание на фестивала " Киномания " на 16 ноември от 19 ч. в зала 1 на НДК, оповестиха уредниците му.

Романтичната комедия събира на едно място звездите Тимъти Шаламе, Ел Фанинг, Селена Гомес, Лийв Шрайбър, Джуд Лоу и бележи завръщането на Алън към познати от доста негови филми Ню Йорк дружно с оператора - троент притежател на " Оскар " - Виторио Стораро.

Филмът споделя за Гетсби Уелс - колежанин от доста богато семейство с по-голям процъфтяващ брат и много възрастни родители, който не се престарава изключително с ученето. Той идва в Ню Йорк дружно с приятелката си Ашли, която е колкото наивна за света на възрастните и градския живот, толкоз и внимателна. Ашли интервюира режисьора Роланд Полард за новия му високобюджетен филм, за който към този момент е ясно, че е неуспех. През това време Гетсби се разхожда из Ню Йорк и съумява да се увлече по младата актриса Шанън.

Комедията " Един дъждовен ден в Ню Йорк " беше снимана през 2017 година, само че в пика на придвижването #MeToo 83-годишният Алън беше обиден от повторната поява на изказванията, че през 1992 година е насилвал осиновената си щерка Дилън Фароу.

Разследването по случая не откри нищо и към Алън не бяха повдигнати обвинявания. Режисьорът постоянно е упорствал, че е почтен. Но Шаламе и Селена Гомес подариха хонорарите си за акция в поддръжка на жертвите на полово принуждение.

През февруари режисьорът заведе дело за 68 млн. $ против " Амазон " и анулирания от тяхна страна контракт за разпространяване на заглавието и фотосите на още четири кино лентата. Официалното изказване на компанията е, че мненията на Алън към придвижването #MeToo са ги предиздвикали да анулират контракта.

Премиерата на кино лентата в последна сметка се състоя три години след снимането му - в Полша на 26 юли тази година. Той се популяризира в редица страни в Европа и по целия свят като Белгия, Италия, Испания, Бразилия и Мексико, само че към момента липсват американски и английски разпространители.

Тази година Алън завърши в Испания и фотосите на бъдещия си филм Rifkin`s Festival.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР