Филмът на шведския режисьор Рубен Йостлунд Triangle of Sadness (Триъгълник

...
Филмът на шведския режисьор Рубен Йостлунд Triangle of Sadness (Триъгълник
Коментари Харесай

Филм с Уди Харелсън предизвика 8-минутни овации и пристъпи на повръщане в Кан

Филмът на шведския режисьор Рубен Йостлунд Triangle of Sadness („ Триъгълник на тъгата “) изправи на крайници публиката и получи 8-минутни аплодисменти на Международния кинофестивал в Кан, заяви Variety. Световната премиера на обществената ирония се състоя в спектакъл „ Пале “ и след нея феновете „ крещели от смут и екстаз “, отбелязва изданието.

Във кино лентата артистът Харис Дикинсън е в облика на новак модел, който получава опцията да прекара ваканцията си на борда на луксозна яхта. Уди Харелсън играе ролята на капитана пияч. Участват още Чарлби Дийн Крик, Хана Олденбург, Оливър Форд Дейвис, Златко Бурич.

Най-бурна реакция за целия кинофестивал дотук провокирал 15-минутният епизод, в който стихия докарва пасажерите на яхтата до морска болест. Преди това на гостите на борда се сервирали стриди и други гурме блюда с морски блага, само че поради неочакваното неразположение всички получават пристъпи на повръщане и диария, показани в елементи. По времето на тази сцена на някои фенове се наложило да изоставен залата, други закривали очи и се смеели.

Накрая режисьорът благодарил на аудиторията за аплодисментите и показа, че това е било една забележителна прожекция.

Във кино лентата „ Триъгълник на тъгата “ има още няколко шокиращи подиуми, само че все пак фестивалната аудитория го награди с по-силни аплодисменти, в сравнение с Top Gun: Maverick или който и да било филм от тазгодишната фестивална стратегия дотук, написа изданието. Кинокритикът на Variety дава мощна критика за „ Триъгълник на тъгата “. Има изключителна точност в метода, по който Йостлунд построява и реализира сцените, показващи някаква агонизираща тревога, усилена от неудобно безмълвие или бръмченето на нежелана муха сред героите, които се мъчат да поддържат връзка, написа той.

За последно Йостлунд беше в Кан с кино лентата си „ Квадратът “ през 2017 година, когато той завоюва Златната палма. Въпреки че в настоящето издание на форума предстоят прожекциите на още много мощни съперници като Crimes of the Future („ Престъпления от бъдещето “) на Дейвид Кроненбърг, да вземем за пример, реакциите към „ Триъгълник на тъгата “ подсказват, че това заглавие може да е кандидат за една от премиите в Кан и тази година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР