Филмът "Една вяра, един език"на режисьорката ЕленаМироненко отразява само авторската

...
Филмът "Една вяра, един език"на режисьорката ЕленаМироненко отразява само авторската
Коментари Харесай

Руското посолство се разграничи от филма, изтрил България от картата на славянската писменост

Филмът "Една религия, един език "на режисьорката ЕленаМироненко отразява единствено авторската позиция и не подхожда на формалната позиция на съветската историография. Това е записано в позиция на съветското посолство у нас. Тя е оповестена във фейсбук профила им дни след премиерата на кино лентата в Северна Македония. В него Мироненко, която е и сценарист, твърди, че родината на славянската книжовност е Македония, а Кирил и Методий нямат нищо общо с България.
"Филмовата лента е отражението на авторската позиция, съдържа субективна трактовка на редица исторически събития и не подхожда на позицията на формалната съветска историография, а също по този начин и на подходи на Посолството на Русия в България ", написа в позицията на посолството.
Филмът провокира сериозна вълна на неодобрение в България. Лентата е снимана със съдействието на съветското посолство в Северна Македония, откъдето към този момент не са реагирали.
"Хубаво е, че в нашите православни страни както и преди се резервира жив интерес към общите корени на вярата, писмеността и културата. Творческата самодейност, неподкрепена от историческа експертиза, за жалост, не постоянно води до реализиране на замислената положителна цел ", написа в позицията на посолството у нас./mediapool.bg

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР