Филм-портретът Да ходиш по вода“, посветен на световноизвестният авангардист Кристо,

...
Филм-портретът Да ходиш по вода“, посветен на световноизвестният авангардист Кристо,
Коментари Харесай

Филмът за Кристо „Да ходиш по вода“ в ефира на NOVA NEWS

Филм-портретът „ Да вървиш по вода “ , отдаден на световноизвестният авангардист Кристо, ще бъде излъчен в ефира NOVA NEWS тази събота, 2 септември, от 22:20 ч. Зрителите ще имат опция да си напомнят артистичните търсения, невижданата отдаденост и неповторимо чувство за хармония на създателя. Лентата, осъществена с поддръжката на акцията „ NOVA поддържа българските филми “, наблюдава процеса по реализирането на една от най-мащабните и амбициозни арт съоръжения в света - „ Плаващите кейове “.

Изумителният шедьовър е измежду последните артистични завършения на Христо Явашев, които се зараждат като взаимна концепция с партньорката му Жан-Клод още през 1970 година Проектът става действителност през 2016 година – седем години след гибелта на нежната му половинка, в италианското езеро Изео в подножието на Алпите. Арт инсталацията дава опция на посетителите да вървят безвредно 3 км по вода в продължение на 16 дни посредством свързани полиетиленови кубове, обгърнати в ослепителен жълто-оранжев цвят.

„ Да вървиш по вода “ с режисьор Андрей Паунов наблюдава комплицираната организация и работния развой на Кристо и екипа му по реализирането на арт инсталацията. В лентата феновете ще видят и неговия племенник Владимир Явашев, който през последните години е дясната ръка на актьора и взе участие в основаването на всички негови планове. В продължение на шест месеца 10 екипа наблюдават целия развой по построяването на „ Плаващите кейове “, снимани са над 750 часа недопечен материал, представящ впечатляващата работа на именития актьор. За първи път филмът е излъчен на интернационалния фестивал в Локарно, по-късно открива 23-ото издание на София филм фест. Намира място и в формалните селекции на филмовите фестивали в Торонто и Ню Йорк. 

Не пропускайте кино лентата „ Да вървиш по вода “, отдаден на Кристо - в събота, 2 септември, от 22.20 ч. по NOVA NEWS.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР