Филипинският президент Родриго Дутерте замина на посещение в Израел и

...
Филипинският президент Родриго Дутерте замина на посещение в Израел и
Коментари Харесай

Филипинският президент замина на първа по рода си обиколка в Израел и Йордания

Филипинският президент Родриго Дутерте отпътува на посещаване в Израел и Йордания - първата по рода си обиколка, съобщи ДПА.

Дутерте съобщи, че ще затвърди и обнови връзките с двете страни, в които живеят и работят към 76 000 филипинци, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Днес отпътувам на историческа обиколка, която акцентира нашата визия за страната ни - виновен член на интернационалната общественост, Филипините, които са другар на всеки и не са зложелател на никого ", съобщи президентът на тръгване за Тел Авив. " Ще се опитам да затвърдя връзките сред нашите нации, които станаха още по-значими поради значима обща история ", добави той.

Седемдесет и тригодишният Дутерте съобщи, че преди всичко в програмата му е да посети живеещите в двете страни филипинци. " Там ситуацията е нестабилна и би трябвало да сме сигурни, че нашите жители са изцяло предпазени ", сподели той.

И при двете визити филипинският президент се надява да се реализира по-голямо съдействие в области като защитата и сигурността, правоприлагането, икономическото развиване, търговията и вложенията и труда.

В Израел Дутерте ще се срещне с премиера Бенямин Нетаняху и президента Реувен Ривлин и в негово наличие ще бъдат подписани три съглашения за усилване на съдействието.

Той ще посети мемориала " Яд Вашем " в Ерусалим и Паметника на отворените порти - мемориал, отдаден на филипинците, спасявали евреи от нацистко гонене.

Известен със своите скандални изявления, Дутерте е сравнявал убийствата в хода на своята противоречива война против опиатите с убиването на евреи от Адолф Хитлер, отбелязва ДПА.

Филипинският президент ще бъде в Израел до сряда. След това той ще замине за Йордания, където ще остане до 8 септември. 24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР