Филипинските власти се подготвят да евакуират още 30 000 души

...
Филипинските власти се подготвят да евакуират още 30 000 души
Коментари Харесай

Филипините ще евакуират още 30 000 души заради изригване на вулкан

Филипинските управляващи се приготвят да изтеглят още 30 000 души от рисковата зона в региона на изригващия вулкан Майон, ситуиран на остров Лусон, провинция Албай, заяви в понеделник вестник " Манила Стандарт ".


На жителите, живеещи в радиус от осем километра от вулкана, е предложено да се приготвят за незабавна евакуация. " Във всеки един миг ще се наложи да бъдат евакуирани най-малко още 8000 фамилии, или 30 000 души. Отново, това е в допълнение към тези, които към този момент сме евакуирали. Можете единствено да си визиите какъв брой транспортни средства ще ни трябват, с цел да ги преместим. Дори и с към този момент разположените от Филипинските въоръжени сили средства за осъществяване на евакуацията, съгласно нашите калкулации интервенцията ще отнеме три дни и половина ", съобщи депутатът от изборния регион Албай Джоуи Салседа, базирайки се на рекомендациите на Филипинския институт по вулканология и сеизмология.

Както Филипинската осведомителна организация заяви по-рано, 13 800 души бяха евакуирани вследствие на изригването на вулкана Майон, почнало на 11 юни. Местните управляващи са отделили към 500 000 $ за даване на филантропична помощ на евакуираните, в това число доставки на вода и храна и други артикули от първа нужда.

Вулканът Майон, висок към 2 500 м, е известна забележителност поради коничната си форма. Смята се за най-активния вулкан във Филипините. Последното изригване на Майон е било през януари 2018 г./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР