Филип Лазарини, ръководител на Агенцията на ООН за подпомагане и

...
Филип Лазарини, ръководител на Агенцията на ООН за подпомагане и
Коментари Харесай

Кои държави все още финансират UNRWA на фона на войната на Израел срещу Газа?

Филип Лазарини, началник на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа (UNRWA), посети Ирландия тази седмица след решението на страната да обещае 20 милиона евро (малко под $21,5 млн.) в поддръжка на засегнатата от рецесията организация.

UNRWA, която дава опазване на здравето, обучение и други жизненоважни услуги на палестинския народ, беше упрекната от Израел предишния месец във връзки с офанзивата на Хамас против Южен Израел на 7 октомври, което накара повече от 10 страни донори, в това число Съединени американски щати страни, Германия, Европейския съюз и Канада, да спрат финансовата поддръжка.

Финансирането от тези страни съставлява по-голямата част от цялото финансиране, получено от UNRWA. Прекъсването по този метод значи, че организацията ще остане без пари в границите на седмици, се споделя в известието.

Ирландия обаче е една от дребното страни, които се задържат твърдо. „ В Газа сме очевидци на филантропична злополука “, сподели ирландският министър на външните работи Майкъл Мартин в четвъртък. „...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР