Филиалът на Националната художествена академия в Бургас открива магистърска програма

...
Филиалът на Националната художествена академия в Бургас открива магистърска програма
Коментари Харесай

Румяна Панкова: Арт терапията е достъпен начин човек да разкрива себе си

Филиалът на Националната художествена академия в Бургас открива магистърска стратегия по арт терапия. 
В предаването " Преди всички " доцент Румяна Панкова от Националната художествена академия в София споделя,че магистърската стратегия е приспособена към самостоятелните потребности на всеки учащ се. Тя е съобразена с персоналните умения и теоретичната подготовка на всеки студент. В София специалността се учи от 2011 година
Според Панкова арт лечението е " един доста по-лесен и наличен метод човек да разкрива себе си посредством техниките на изкуството ", тъй като " попадаш и в една доста по-щадяща среда, в която не е нужно да се чувстваш уязвим и това по някакъв метод подготвя повече, в сравнение с една психотерапия. "
Тя изясни още, че практиката на арт лечението датира от 50-те години на предишния век, а сега придобива все по-голяма известност и у нас. Арт лечението употребява необятен кръг от действия с друг акцент, което " разрешава последователно и гладко личността да въвлечена, без да се постанова някакво превъзмогване на вътрешните бариери ". 
Панкова счита, че е една сходна магистратура е потребна, тъй като доста хора, които не са професионално готови, се занимават с арттерапия, което крие известни опасности.
Кандидатстването за магистърската стратегия става посредством изявление с портфолио или мотивационно писмо според от специалността на кандидатстващия. 
Още елементи по тематиката ще научите от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР