Филантропията е огънят в благотворителността, защото ни просвещава за по-справедливия

...
Филантропията е огънят в благотворителността, защото ни просвещава за по-справедливия
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Филантропията е огънят в благотворителността

„ Филантропията е огънят в благотворителността, тъй като ни просвещава за по-справедливия свят, който можем да реализираме дружно. “

Това съобщи Гълъб Донев, шеф на кабинета на президента , по време на церемонията по връчване на премиите „ Корпоративен донор “ за 2023 година По традиция тържественото събитие се организира в президентската институция. Български дарителски конгрес е уредник на състезанието, който за 18-та поредна година отличава фирмите в страната, които реализират транспарантни, ефикасни и устойчиви дарителски стратегии и начинания в интерес на значими публични дела.

В приветствието си Гълъб Донев поздрави уредниците за решението да посветят тазгодишното издание на състезанието на филантропията в поддръжка на новаторските решения за развиване . По думите му филантропията носи особения заряд на мощна и здрава връзка с хората през днешния ден, само че и с хората от бъдещето, защото е фантазия за по-добра версия на света, в който да живеем, само че и отговорност за основаването му.

Началникът на кабинета на президента напомни светлия образец на братята Евлоги и Христо Георгиеви – човеколюбивите благодетели, които подаряват земята и средствата за строителството на Софийския университет, където към този момент 135 години се образоват генерации българи .

„ Двамата братя остават вечно свързани с всеки ученик на първото висше учебно заведение в България. И може би таман тази човеколюбива връзка с хората от бъдещето отличава дарителските жестове на филантропите “ , акцентира още Донев.

През 2023 година дарителската самодейност дава финансова поддръжка на Олимпийските тимове по естествени науки за подготовката и присъединяване на младите български олимпийски състезатели в интернационалните надпревари.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР