Фигурното пързаляне е един от най-красивите зимни спортове. Състезателите трябва

...
Фигурното пързаляне е един от най-красивите зимни спортове. Състезателите трябва
Коментари Харесай

За първи път: Фигуристка танцува с хиджаб на леда ВИДЕО

Фигурното пързаляне е един от най-красивите зимни спортове. Състезателите би трябвало да покажат задоволително умения и точност, с цел да се потвърдят пред журито. Един от тези потвърдени състезатели е 23-годишната Захра Лари, с нехарактерен генезис и нетипично облекло.

Тя е първата фигуристка, която се състезава, носейки обичаен хиджаб. Бащата на Захра е от Обединените арабски емирства, а майка й е американка. Двамата се срещат в университета в Атланта, Джорджия. Младата състезателка е принудена да се потвърждава макар разбиранията на разнообразни общества и рецензиите поради присъединяване ѝ в Азиатските зимни игри.

" Много постоянно ме питат за какво си затулям косата. Отговорът е елементарен - както вие преди да излезете на открито си обличате някаква дреха, по този начин и аз си затрупвам косата. Няма да излезете от у дома, без да си облечете панталони, нали? Така хиджабът стана част от мен ", изяснява Захра.

Фигуристката е един от живите образци за смяната във времената и разбирането кое е вярно и кое не е. Силната упоритост за достижения в спорта дефинира триумфите на Захра. За 23-годишната състезателка тренировките и построяването на умения е доста по-важно от мнението на публиката за външния ѝ тип.

" Светът се е трансформирал. В предишното девойките и дамите са били задължени да седят по домовете и да готвят. Не им е било разрешено да вършат това, което вършат мъжете. Това, че съм част от тази смяна, ме прави щастлива ", твърди Захра Лари.

corner.dir.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР