Фигуристът е в болница от 10 януари заради пневмония, от

...
Фигуристът е в болница от 10 януари заради пневмония, от
Коментари Харесай

Ампутираха двата крака на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров

Фигуристът е в болница от 10 януари поради пневмония, от която са настъпили съдбовни затруднения

Ампутираха стъпалата на двата крайници на олимпийския първенец по фигурно пързалянеРоман Костомаров, оповестява ТАСС, предава БГНЕС.

Фигуристът е в болница от 10 януари поради пневмония. Ситуацията обаче се усложни, а възпаления, инфекции и проблеми с кръвоносни съдове и нервни окончания го оставиха в реанимация.

Операцията е била неизбежна, като към този момент се счита, че тя ще възстановява положението на олимпийския първенец от 2006-а. Тогава Роман завоюва в дует с Татяна Навка, а също така дружно са двукратни международни и трикратни европейски първенци.

Костомаров ще навърши 46 години в сряда, само че остава в болница и няма да бъде изписан най-малко още 10 дни. Той ще се възвръща след интервенцията, а след това ще мине цялостни проучвания за това дали инфекциите са овладени.

" За страдание са ампутирани и двете стъпала. Операцията мина без проблеми, като цяло организмът се възвръща. Сега лекарите се борят за ръката му. Роман е в схващане. Общото му положение се усъвършенства. Остава в реанимация под непрекъснато наблюдаване на лекарите ", твърди източникът на ТАСС.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР