ФИФА ще спечели 6,1 млрд. долара от Световното първенство по

...
ФИФА ще спечели 6,1 млрд. долара от Световното първенство по
Коментари Харесай

ФИФА ще спечели 6,1 млрд. долара от световното по футбол в Русия

ФИФА ще завоюва 6,1 милиарда $ от Световното състезание по футбол в Русия, оповестява „ Тю Йорк таймс “, като се базира на финансови документи на интернационалната федерация.

Спечеленото ще е с 10% повече от първите прогнози. Организацията планираше да получи 3 милиарда от продажбата на правата за лъчение, сумата в последна сметка ще е с 60 млн. $ повече, цитира ТАСС.

Още 1,65 милиарда $ ще е облагата от спонсорски контракти – с 200 млн. повече спрямо контракти за международното в Бразилия през 2014 година Ръстът в приходите е обвързван с това, че ФИФА е сключила повече покупко-продажби с китайски компании. 7 от 20-те спонсора на съветския Мондиал са китайски.

През 2017 година федерацията взе 160 млн. $ от производителя на спортни видеоигри EA Sports, която купи правата за потребление на марката на игрите през 2018 във футболния симулатор FIFA 18.

От шампионата в Бразилия ФИФА завоюва 4,8 млрд, $ – с 1,3 милиарда по-малко в сравнение с от идните мачове в Русия. Приходите през 2010 от мондиала в ЮАР донесоха на федерацията 3,9 млрд, $, а сумата от международното в Германия през 2006 година беше 1,9 милиарда $.

Световното състезание в Русия стартира на следващия ден. Финалът е на 15 юли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР