ФИФА раздаде наградите The Best. Приза за най-добър футболист отново

...
ФИФА раздаде наградите The Best. Приза за най-добър футболист отново
Коментари Харесай

Меси изпревари Холанд и Мбапе за №1 на ФИФА

ФИФА раздаде премиите The Best. Приза за най-хубав футболист още веднъж отиде при Лионел Меси. Аржентинската звезда завоюва в конкуренцията на Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе. За любимец беше считан Холанд, а при оповестяването на спечелилия бащата на норвежеца и някогашен бранител на Манчестър Сити Алф-Инге Холанд не скри недоволството си.

Самият Меси не беше в залата и нямаше собствен представител, като даже не беше записал видео послание. Лео остана в Съединени американски щати, с цел да се готви за контрола на клубния си отбор Интер Маями.

Победителите във всички категории бяха избрани от комбинирания избор на капитаните и селекционерите на националните тимове, публицисти и почитатели. Всяка от четирите групи съставлява по 25% от вота.

Оказа се, че Меси и Холанд са имали идентичен брой точки - по 48, само че първото място е за аржентинеца поради множеството гласове за него от капитаните на национални отбори. Сред треньорите и публицистите най-вече точки е събрал Холанд, а любимец на почитателите е Меси.

Под внимание при определянето на спечелилия се взимат само достиженията на футболистите в интервала сред 19 декември 2022 година и 20 август 2023 година, което значи, че Световното състезание в Катар, на което Аржентина победи, няма никаква стойност при гласуването. Въпреки това, Меси сграбчи наградата за трети път в кариерата си и изпревари Кристиано Роналдо, който е печелил анкетата два пъти.

При дамите за номер 1 беше определена Айтана Бонмати. Тя беше част от състава на Испания, който подвигна международната купа, а с клубния си тим Барселона подвигна купата в Испания и трофея в Шампионската лига.

" Не чаках да печеля. Благодаря на всички мои съотборнички и в Барселона, и в националния отбор. Вярвам, че женският футбол занапред ще се развива от ден на ден ", показа от сцената Айтана Бонмати.

За най-хубав треньор беше определен Пеп Гуардиола. Под негово управление Манчестър Сити направи популярен требъл, спечелвайки Шампионската лига, купата в Премиър лийг и трофея от ФА Къп. Каталунският експерт заслужи премията в конкуренцията на Лучано Спалети, който изведе Наполи до купата в Серия А след 33-годишна пауза, както и Симоне Индзаги, който класира Интер на първи край в Шампионска лига след 13 години.

В речта си на сцената Гуардиола благодари на футболистите, щаба и всички чиновници на Манчестър Сити. Пред водещия Тиери Анри той не пропусна да изтъкне заслугата и на Роберто Манчини, който сложи началото на възраждането на жителите.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР