Фибрите са изключително важни. Вероятно неведнъж сте чували за този

...
Фибрите са изключително важни. Вероятно неведнъж сте чували за този
Коментари Харесай

10 храни, които помагат за по-добро храносмилане

Фибрите са извънредно значими. Вероятно нееднократно сте чували за този здравен факт.

Те носят със себе си цялостен набор от изгоди за здравето, а някои типове фибри могат да оказват помощ за свалянето на непотребни килограми, да намалят равнищата на кръвната захар и да оказват помощ в битката със запека.

Фибрите са общо наименование, което се отнася до всеки тип въглехидрати, които тялото не може да усвои или разгради. Фактът, че тялото ни не ги употребява като гориво, не ги прави по-малко скъпи за цялостното здраве.

Консумирането на фибри носи редица изгоди:
Намалява холестерола;Спомага за поддържането на обикновено телесно тегло;Стимулира чревната дейност;Регулира равнищата на кръвна захар;Намалява риска от рак на храносмилателния тракт.
Въпреки че приемът на фибри е значим за регулирането на храносмилането, факт е, че доста хора не употребяват задоволително количество фибри (според някои рекомендации то възлиза на 25 грама на ден за дамите и 38 грама за мъжете).

За благополучие увеличението на приема на фибри е относително елементарно - просто консолидиране на богати на фибри храни в диетата.

Увеличете последователно дневния си банкет на фибри, с цел да избегнете неподходящи резултати като отичане на корема и газове. Пиенето на доста вода, до момента в който увеличавате приема на фибри, също може да помогне в битката с тези признаци.

Предлагаме ви 10 богати на фибри храни, които да включите в хранителния си режим.

Круша

Крушите са по едно и също време вкусни, само че и хранителни плодове, както и един от най-хубавите източници на фибри измежду плодовете. В 100 грама круши има 3,1 грама фибри.

Авокадо

Авокадото е неповторим плод. То е цялостно със здравословни мазнини, богато е на витамин С, калий, магнезий, витамин Е и разнообразни витамини от група В. Може да бъде част от цяла поредност от вкусни предписания, а в 100 грама авокадо се съдържат 6,7 грама фибри.

Банани

Бананите са отличен източник на хранителни субстанции, в това число витамин С, витамин В6 и калий. В 100 грама банани се съдържат 2,6 грама фибри.

Броколи

Броколите са една от храните най-богати на разнородни хранителни субстанции. Те са богати на витамин С, витамин К, фолати, витамини от група В, калий, желязо и манган. И това не е всичко. Богати са и на протеини, а в 100 грама броколи има 2,6 грама фибри.

Артишок

Артишокът е богат на хранителни субстанции и е един съвършен източник на фибри. 100 грама артишок съдържат 5,4 грама фибри.

Леща

Лещата е богата на протеини и на доста други потребни хранителни субстанции. В 100 грама леща има 7,3 грама фибри.

Грах

Грахта е богата на протеини и други хранителни субстанции, измежду които и фибри. 100 грама грах съдържат 6,8 грама фибри.

Нахут

Нахутът е друго бобово растение, богато на хранителни субстанции, в това число минерали и протеини. Той е в основата на хумуса - намазка, която можете да си извършите и сами. В 100 грама нахут има 7,6 грама фибри.

Бадеми

Бадемите са богати на потребни мазнини, витамин Е, манган и магнезий. От бадемите можете да си извършите бадемово брашно, а в 100 грама бадеми има 13,3 грама фибри.

Сладък картоф

Сладките картофи са богати на бета-каротин, витамини от група В и разнообразни минерали. 100 грама сладостен картоф съдържат 2,5 грама фибри.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР