Фиаско се оказват обвиненията за побой, отправени към спортиста Даниел

...
Фиаско се оказват обвиненията за побой, отправени към спортиста Даниел
Коментари Харесай

Експертизите категорични: Пернишкият Роналдо не е млатил Оливер

Фиаско се оказват обвиняванията за побой, отправени към спортиста Даниел Златков. Пернишкият Роналдо е подхванат от Районната прокуратура в Благоевград, откакто 21-годишният рекордьор на „ Гинес “ по набирания Оливер Златков се оплаква, че е бил млатен пред дискотека в града. Пострадалият е откаран в болница, където е настанен в хирургия. Полицаите го разпитват и задържат Даниел Златков, който е натрупал популярност около присъединяване си във „ ВИП Брадър 2017 “.

След близо половин година следствие две медицински експертизи стигат до заключението, че както Оливер, по този начин и Даниел са с леки телесни повреди. Това разясниха пред " България Днес " от прокуратурата, откакто бяха направени съдебномедицински експертизи.

" Назначили сме още една, последна спомагателна експертиза поради разпитите на един от очевидците. Той споделя, че Оливер е губил схващане, което приказва за възможна нанасяне на междинна телесна щета. До момента такава не е открита от движимостите лица, по тази причина ще търсим и второ мнение ", изясняват проверяващите.

Въпросният очевидец, който твърди, че потърпевшият е губил схващане, е другар на Оливер. Затова и движимостите лица ще би трябвало да прегледат още веднъж документите на потърпевшия и да обяснят допустима ли е загуба на схващане, както се твърди.

" Най-вероятно последната експертиза ще е подготвена преди Нова година. Към момента няма задоволително доказателства за покачване на обвиняване за случая ", обобщиха от прокуратурата.

Така топката се оказва в ръцете на Оливер, който твърди, че е пребит. Той може да води частно дело за обезщетение, което надали ще завоюва, предвиждат адвокати.

" Причината е, че самият Даниел Златков има телесни повреди, каквито и Оливер - също леки. Може да се окаже и самият потърпевш на пангара поради дело за клюка ", изясняват юристите.

" Научавам от вас за резултатите от експертизите. Бях не запомнил за случая даже ", показа пред " България Днес " Даниел Златков. Той празнуваше първия образователен ден на детето си и се разведри от новината за експертизите.

" Радвам се, че истината става ясно. За мен това е опит някой да стане прочут на непознат тил, и то причинявайки ми щета без причина. Много тежко фамилията ми претърпя този случай, откакто бях показан в медиите с най-грозното си лице. Ситуацията бе мощно пресилена даже в народен ефир ", разяснява още някогашният футболист с упоритости в ММА битката.

От болничната стая потърпевшият Оливер Златков описа, че е млатен със " садистична свирепост ". Той е откаран в хирургия на болница ПУЛС в Благоевград от защитата на заведението, пред което се спречква с участника от „ ВИП брат 2017 “ Даниел.

" При излизане от дискотека „ Елизиум “ видях Даниел Златков. За първи път го срещам и го попитах единствено дали е същият. Той ми отговори с „ да “ и попита пренебрежително: „ Проблем ли има? “. Засмях се и той ненадейно ми се нахвърли с юмруци ", е версията на Оливер, който се слави като първенец по набиранията.

" Категорично декларирам, че нито един път не съм го блъснал, нито съм обиждал брачната половинка му. Не съм го предизвикал по някакъв метод ", добавя Оливер. Експертиза обаче сочи, че Златков също има пострадвания, които са установени като леки телесни повреди.

 " Моят другар Кристиян Сотиров ми описа, че ме е намерил извън изпаднал в безсъзнание, носил ме е на тил до таксиметровите коли ", споделя Оливер след мелето.
Шест месеца по-късно той е възобновен изцяло. Продължава образованието си за фитнес инструктор в София и тренира интензивно за нов връх на „ Гинес “ - 10 000 набирания за 12 часа. Миналата година реализира 4500 набирания за 6 часа, което е най-хубавото достижение в света.

На конфискуваните записи от видеокамерите се вижда, че Оливер и Златков се спречкват, само че не е ясно кой е почнал пръв.

" И двамата скачат един върху различен. Вижда се по какъв начин потърпевшият се изправя и също нанася удари. Има и удари с крайник ", изясняват проверяващите.

Скандалът се вихри пред брачната половинка на пернишкия Роналдо, която се пробва да озапти двамата скандалджии, само че без резултат. bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР