Фейсбук Варненският окръжен съд посрещна нови 10 стажант-юристи, които са първите

...
Фейсбук
Варненският окръжен съд посрещна нови 10 стажант-юристи, които са първите
Коментари Харесай

Варненският окръжен съд прие първите за 2021 г. стажант-юристи

 Фейсбук Варненският областен съд посрещна нови 10 стажант-юристи, които са първите за 2021 година. На публична гала, приключилите право в разнообразни университети подписаха актовете си за встъпване и получиха стажантските си книжки от ръководителя на съда, арбитър Марин Маринов, оповестиха от пресслужбата на съда.

Стажът на съдебните-кандитати е половин година– 2 месеца  общ и 4 месеца профилиран стаж.  Целта е юристите да се срещнат с организацията и работата на органите на правосъдната власт, адвокатурата и нотариалната активност. Те имат опция да си изберат съдия-наставник от състава на Окръжен съд – Варна, който да им разпорежда писането на правосъдни актове.

" Това е време за придобиване на визия за работата на правораздавателните институции, по тази причина използвайте дейно стажа си. Ползвайте това време, с цел да се ориентирате в коя област желаете да се развивате. Срещата с другите институции през този интервал ще Ви бъде доста потребна! “, посъветва претендентите арбитър Маринов.

За тях стажът е финалната стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа дееспособност.

През 2020 година, 49 стажант-юристи избраха Окръжен съд – Варна, с цел да преминат наложителната си процедура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР