Фейсбук След решение на Варненския окръжен съд актьора Иво Аръков трябва

...
Фейсбук
След решение на Варненския окръжен съд актьора Иво Аръков трябва
Коментари Харесай

Във Варна осъдиха актьора Иво Аръков! Трябва да плати на бившия си ортак в ресторант 35 000 лв.

 Фейсбук След решение на Варненския областен съд артиста Иво Аръков би трябвало да заплати на някогашния си към този момент съучастник в мексиканския ресторант " Ел торо мексикан грил " Антон Данов сумата от 35 000 лв., научи Varna24.bg .

Заведението е отворено през 2013 година в столичен мол. През 2017 година обаче комерсиалното поделение на съда в морската столица  е формирано изпълнително дело, по което лицето Иво Аръков е наказано да заплати парично обвързване към някогашния си съдружник. 

Към дата 26 февруари 2019 година то е в размер на 34 022 лева и три стотинки.

Случаят е предаден на частен правосъден реализатор Станимира Костова, която е изпратил писмо до службата по вписванията във Варна за налагане на запор върху дружествен дял на общата им компания.

Запорът е натрапен въз основа на изпълнителен лист, публикуван на 4 февруари 2019 година от Окръжен съд-Варна въз основа на правосъдно решение по комерсиалното дело от 2017 година

В постановлението на съда оттогава четем, че артистът би трябвало да заплати " сума в размер на 26 000 лева, претендирана като цена на продаден дружествен дял от капитала на " Ел Торо Мексикан грил “ООД,  ведно със законна рента от предявяване на желае, и сума в размер на 1685,24лв, претендирана като обезщетение за забавено осъществяване на това парично обвързване.

Ищецът твърди, че с ответната страна са били съдружници с равни дялове и права на ръководство в " Ел Торо Мексикан грил “ООД, като на 06.03.2014г. се договорили ищеца да трансферира на ответника своя дружествен дял с номинал 20 000лв  срещу цена от 26 000лв, платима от купувача А. по посочена от продавача банкова сметка. Тъй като не получил заплащане, продавачът изискал издаване на заповед за неотложно осъществяване по ч.гр.д. 5048/2016г на ВРС въз основа на този контракт, само че заради пропускане на период за известяван на съда по чл.415 алинея 5 Граждански процесуален кодекс, издадената заповед и приведения в осъществяване лист били обезсилени, като съдът издал противоположен изпълнителен лист за възобновяване на наложително отнети от длъжника (по дело, водено от ЧСИ Стоян Якимов) общо 10 362,47 лева до прекратяването на осъществяването. Като смята, че  в хода на подхванатото против него насрещно осъществяване ще загуби получените по заповедта суми, моли за наказание на купувача за цялата дължима цена, със съответното обезщетение за забавеното осъществяване. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР