Фейсбук Огромно количество фекалии и отпадъци се отприщиха в морето до

...
Фейсбук
Огромно количество фекалии и отпадъци се отприщиха в морето до
Коментари Харесай

Мистериозни фекалии се изляха в яхтеното пристанище на Балчик

Фейсбук Огромно количество фекалии и боклуци се отприщиха в морето до яхтеното пристанище на Балчик и отплаваха във вътрешността, сигнализира Росен Димов, началник на Рибарското съдружие в Балчик и притежател на транспортен съд. Инцидентът е станал малко преди 18 часа в сряда, оповестява Монитор.

Според Димов, нечия канализационна тръба се е спукала и отпадъците са се изляли в морето.

От Община Балчик оповестиха, че не знаят за случая и при тях няма постъпил сигнал. Инж. Станев, шеф на отдел " Контрол на околната среда " при Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна изясни, че сигнал в Регионална инспекция за опазване на околната среда няма  и няма по какъв начин да бъде осъществена инспекция. По график, чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда би трябвало да извършат мониторинг на морската вода в Балчик на 29 август. Ако е от канализацията, оборудванията са на ВиК – Добрич и би следвало те да отстранят казуса, добави инж. Станев.

" Получихме сигнал към 18 часа. Направихме инспекция на място. Очаквахме, че някоя от помпите не се е присъединила и по тази причина се е случило това, само че се оказа, че безусловно всички наши помпи са работили обикновено. Дори оставих хора и през нощта, с цел да ги следят. Така че, повода не е във ВиК ", сподели шефът на водното сдружение в Добрич инж. Тодор Гикински. Той изключи вероятността отпадъците да са се излели от някой от хотелите, защото, съгласно него, няма там хотели, заустени непосредствено към морето. Няма по какъв начин да е и от някой от акостиралите на пристанището плавателни съдове, защото те нямат толкоз огромни резервоари, а и тоалетните им са роторни.

" Лично аз нямам пояснение за повода за изливането на отпадни води в морето. Имам някои подозрения, само че ще ги кажа, когато ги потвърдя ", разяснява още инж. Гикински.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР