Фейсбук Огромна киста образувала се на яйчника на 15-годишно момиче извадиха

...
Фейсбук
Огромна киста образувала се на яйчника на 15-годишно момиче извадиха
Коментари Харесай

Извадиха 40-сантиметрова киста от яйчника на 15-годишно момиче

 Фейсбук Огромна киста образувала се на яйчника на 15-годишно момиче извадиха лекарите в Монтана. Според медиците, голямото обучение е казус при децата в ученическа възраст. А профилактичните прегледи биха могли да предотвратят затруднения.

Тийнейджърката е призната в монтанската болница със затруднено дишане, мощни болки и стомах, огромен, колкото осем месечна бременност.

" Много гадна болежка ето тук в корема и като се дръзвам и чак съм плакала от болежка “, показа тя пред Нова тв.

Майка й не подозирала за сериозния проблем. Виждала, че коремът на щерка й пораства, само че я завела на доктор откакто почнали мощните болки. " Тя споделяше – мамо, стартирам да вардя диета. Надебеляла съм и не мога да се претърпявам ", сподели Марияна Стефанова, майка на момичето.

Туморът бил огромен над 40 сантиметра, достигащ до черния дроб на момичето. " И се наложи една тежка оперативна намеса за унищожаване на яйчников израстък – двустранен тератом, с огромни размери, занемарен случай…тумора беше унищожил десния яйчник “, изясни доктор Захари Николов, акушер -гинеколог в болничното заведение в Монтана.

И другият яйчник бил с туморно обучение, което също е отстранено. Лекарите съумели да запазят детеродните функционалности на момичето.  " Моят зов е майките да си водят девойките и в учебна възраст постоянно на прегледи, с цел да могат да се откриват в точния момент нещата и да се излекуват в относително ранен интервал и да няма последици ", съобщи още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР