Фейсбук Група варненци са подготвили отворено писмо до кмета на града

...
Фейсбук
Група варненци са подготвили отворено писмо до кмета на града
Коментари Харесай

Варненци настояват част от Алея Първа да остане зона за разходки без автомобили

 Фейсбук Група варненци са подготвили отворено писмо до кмета на града Иван Портних,в което се упорства част от Алея Първа да остане зона за разходки и почивка и там да нямат достъп леки коли, научи Varna24.bg .

" Група специалисти запалянковци желаеме да убедим градската администрация секторът от Крайбрежната алея западно от новопостроения паркинг под ската да остане трайно затворен за коли ", оповестява Максим Мартинов във фейсбук. 

Авторите на писмото събират подписи в поддръжка на самодейността, целяща да ограничи достъпа на коли южно от втора буна, която да остане единствено за пешеходци.

" Уважаеми господин Портних, като дейни жители и специалисти приветстваме намаляване на възбраната за разходки в парковете на град Варна. 

Оценяваме като извънредно успешна временната мярка пешеходният сектор на крайморската алея " Кап. Георги Георгиев " да бъде продължен от Рибарския плаж до новоизградения паркинг под ската. По този метод крайбрежната алея открива цялостния си капацитет на място за разходки, спорт и рекреация. 

Въпреки строгите ограничения за сигурност сега тя е едно прелестно пространство, посетено от деца и фамилии. 

Заради двуцифрен брой паркоместа години наред комфортът на жителите на града бе жертва на непрекъснато преминаващи коли. В момента най-малко за малко това не е по този начин. 

С актуалното отворено писмо насочваме искане упоменатият сектор, западно от втора буна, да остане затворен за автомобилно придвижване и след анулация на изключителното състояние. Така варненци ще имат своята безвредна панорамна морска алея за разходки, спорт и занимания. Посетителите на плажните заведения ще гледат морето, а не колона от паркирали коли. 

По този метод градът ни ще се подреди до Брюксел, Милано, Берлин, Талин, Тирана и доста други градове, употребявали краткотрайната рецесия за преосмисляне на градските пространства и въвеждането на задоволително ограничения в интерес на хората: основаване на пространства за деен градски живот на безвредни дистанции ", гласи писмото до Иван Портних. 

Негови създатели са арх. Максим Недков, Биляна Раева, арх. Венцислава Недялкова, Дмитрий Галихин, инж. Ивайло Добрев, арх. Калина Калчева, Мария Иванова, арх. Невена Вълчева и др. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР